IT-säkerhetstekniker / IT-säkerhetsspecialist

TUC
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Linköping, Stockholm
410 YH-p (82 veckor, ca 2 år)
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Stockholm
augusti 2024
2024-04-17

Linköping
augusti 2025

Stockholm
augusti 2025

Linköping
augusti 2026

IT-säkerhetstekniker / IT-säkerhetsspecialist

IT-säkerhetstekniker/IT-säkerhetsspecialist - yrket för dig som vill ha jobb direkt efter examen!

Är du intresserad av IT och teknik? Vill du ha ett spännande, utmanande och inte minst ett utvecklande jobb där du skyddar företag mot intrång och utvecklar nya moderna säkerhetslösningar? Då är IT-säkerhetstekniker/IT-säkerhetsspecialist yrket för dig. Frågan om IT- och informationssäkerhet blir allt viktigare och cyberattacker är numera ett av de största hoten mot vårt samhälle. Allt fler företag efterfrågar personer med specialistkompetens inom området och som utbildad IT-säkerhetstekniker alt IT-säkerhetsspecialist är du oerhört eftertraktad på arbetsmarknaden.

Utbildningen finns som

IT-säkerhetstekniker - platsbunden i Linköping
IT-säkerhetsspecialist - platsbunden i Stockholm

Vad arbetar du med?

Som IT-säkerhetstekniker/IT-säkerhetsspecialist jobbar du i en framtidsbransch där utvecklingen går extremt fort. Du skyddar företag mot angrepp och förbättrar och utvecklar nya moderna säkerhetslösningar. Du har förståelse för hur en hacker tänker och agerar och använder den kunskapen för att hantera angripna sajter. Du hanterar allt från XSS och SQL injections till social engineering och brute force. Med din breda kunskap på området agerar du rådgivare i säkerhetsfrågor inom IT.

Du arbetar också med att skapa och bygga IT-infrastruktur med hög tillgänglighet, rätt kapacitet och förstklassig säkerhet. Likaväl kan du på ett säkert sätt arbeta med molntjänster och hitta sårbarheter för att förebygga angrepp och säkra tjänsten. Dessutom besitter du kunskaper om vad som skapar hållbara och säkra lösningar inom utveckling av mobil säkerhet.

Som IT-säkerhetstekniker/IT-säkerhetsspecialist har du god insikt i det moderna IT-samhället och har förmåga att lösa problem, både självständigt och i team. I din yrkesroll leder du arbetet med IT-säkerhet, från målformulering och strategi till utvärdering och förbättring. Med kundens behov i fokus kommunicerar och driver du projekt på ett affärsmässigt sätt.

Allt fler företag efterfrågar personer med specialistkompetens inom IT-säkerhet och efter denna utbildning har du kunskaper och erfarenheter som är starkt efterfrågade på arbetsmarknaden. Du kan arbeta som IT-säkerhetstekniker, IT-säkerhetsspecialist, säkerhetsanalytiker, IT-säkerhetskonsult och IT-säkerhetsansvarig. Behovet av IT-säkerhetstekniker är stort och finns inom många olika branscher, både på små och stora företag, inom organisationer och myndigheter.

Varför välja TUC?

Samarbete med branscher

Behov på

arbetsmarknaden

Praktik/LIA

Förkunskaper

  • Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan
  • Särskilda förkunskaper
    Lägsta betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper
    • Dator- och nätverksteknik
    • Engelska 6
    • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2

Urval

Om antalet behöriga sökande överstiger antalet utbildningsplatser görs ett urval. Urvalet sker utifrån de urvalsgrunder som presenteras nedan och denna process genererar poäng som ökar dina chanser att komma in på utbildningen. Urvalet görs på värdet av särskilt prov, max nio poäng.

Om antalet behöriga sökande överstiger antalet utbildningsplatser får alla behöriga genomföra ett digitalt urvalsprov. Provet mäter förmåga att arbeta lösningsorienterat i grupp, analysförmåga och problemlösningsförmåga.

Vid samma poäng görs ett urval i form av lottning.

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning erhålls en yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel hos CSN.

TUC

TUC Yrkeshögskola Hemligheten bakom TUC:s och våra studerandes framgångar, består av att vi tillsammans levererar det som arbetsmarknaden vill ha; ambitiösa människor med högaktuell kunskap som flyger in i yrkesrollen med kortast möjliga startsträcka. Våra utbildningar är framtagna i nära...


Läs mer om TUC och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om IT-säkerhetstekniker / IT-säkerhetsspecialist
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

TUC

Gårdsfogdevägen 5
Bromma


Recensioner

Det finns inga recensioner för IT-säkerhetstekniker / IT-säkerhetsspecialist

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen IT-säkerhetstekniker / IT-säkerhetsspecialist från TUC, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön