IT-säkerhets­utvecklare

EC Utbildning
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Göteborg
2 år
Heltid
CSN-berättigad

IT-säkerhets­utvecklare

Digitaliseringen innebär fantastiska möjligheter, men den för även med sig stora behov av intrångssäkra och skyddade IT-miljöer.

Studera till IT-säkerhetsutvecklare

I dag sker det mesta digitalt och de flesta företag använder sig av datahantering och datalagring på olika sätt. Den snabba digitaliseringen har medfört att många IT-processer idag tyvärr saknar den säkerhet som behövs. Vilket medför att många system och plattformar är enkla mål för intrång och läckor.

Cybersäkerhet är ett högaktuellt område där ny kompetens är väsentlig framåt! Som IT-säkerhetsutvecklare jobbar du med att säkra upp i digitala miljöer. Du arbetar aktivt med riskanalyser och sårbarhetshantering – för att hjälpa företag att förebygga intrång i sina nätverk och moln.

I utbildningen lär du dig hur du identifierar, förhindrar och åtgärdar säkerhetsrisker i system och tjänster. Du får även kompetens i hur nya IT-lösningar implementeras i befintliga system, i enlighet med dagens säkerhetsföreskrifter. Utbildningen erbjuder med andra ord en bred kompetens, som innefattar expertis in om nätverkssäkerhet, molnsäkerhet och datasäkerhet.

Vad blir du efter examen? 

Efter examen kan du arbeta som:

  • IT-säkerhetskonsult
  • IT-säkerhetstekniker
  • IT-säkerhetssamordnare

_________________________________________________________

EC Stream – Studera var du vill

Geografisk placering är inget hinder, nu kan du studera oberoende av ort.
Vi erbjuder alla våra Yh-utbildningar som EC Stream, ett smart och digitalt sätt att studera. Detta innebär att du själv kan välja att ta del av utbildningen i skolan eller välja att följa lektionerna digitalt via livestreaming. Du har alltså möjligheten att studera var du vill, men inte när du vill. 

Mer information om EC Stream finns att hitta på vår hemsida.

Förkunskaper

Behörighet

För att söka till denna utbildning krävs att du har grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier. Dessutom behöver du uppfylla den särskilda behörigheten som innebär minst betyget E/G/3 i:

  • Dator- och nätverksteknik
  • Engelska 6, 100 p

Eller motsvarande kunskaper

Saknar du behörighet? 

Saknar du den särskilda behörigheten som behövs för att söka utbildningen? Då kan det vara värt att ta en titt på vårt utbud av preparandkurser. Mer information om våra preparandkurser hittar du på vår hemsida.

Examen & Intyg

Utbildningen leder till en Yrkeshögskoleexamen. 

Kurser

Besök utbildningens hemsida för att se aktuella kurser för utbildningen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad. 

EC Stream

EC Stream

Alla våra utbildningar erbjuds som EC Stream. Det innebär att du har möjlighet att studera i klassrum eller delta digitalt via livestreamade lektioner. Du har alltså valmöjlighet att studera var du vill - men inte när du vill. 

EC Utbildning

Kunskaper inom IT är alltid en bra deal!

När gick det senast en dag då du inte interagerade med någon form av teknisk lösning? Vi lever i en tid där till och med våra laddare till våra smarta mobiltelefoner har blivit smarta. Därför vågar vi hävda att IT...


Läs mer om EC Utbildning och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

EC Utbildning


Recensioner

Det finns inga recensioner för IT-säkerhets­utvecklare

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön