Data Manager

TUC
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Helsingborg, Stockholm
400 YH-p (80 veckor, ca 2 år)
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Helsingborg
augusti 2024
2024-04-17

Stockholm
september 2024
2024-04-17

Helsingborg
augusti 2025

Stockholm
september 2025

Data Manager

Är du en strategisk talang med intresse för data och fallenhet för struktur? Då har vi ett nytt yrkeshögskoleprogram som passar dig och ligger helt rätt i tiden. I din framtida yrkesroll som Data Manager blir du spindeln i nätet med arbetet att samla in, bearbeta och styra digital information. I en tid när data är det nya guldet har du en kompetens företag i alla branscher behöver.

Vad arbetar du med?

Under utbildningen lär du dig att ansvara för hur data samlas in och används. Du lär dig att identifiera vilken data företaget behöver för att förbättra sina besluts- och produktionsprocesser. Du lär dig också att skapa struktur och regler för hur data hanteras i alla delar av företaget och att delegera ansvar för företagets data används på bästa sätt.

I din nya yrkesroll är det du som skapar ramarna för den datadrivna utvecklingen på företaget. Du arbetar med att samla in och strukturera mycket stora datamängder i ett system där de kan användas för ändamål som analys, affärsutveckling och automatiserade processer.

Du har även strategiskt ansvar för att hela företaget hanterar data på ett korrekt, lagligt och säkert sätt. Det innebär att det är du som utformar regler, tilldelar befogenheter och utbildar dina kollegor så att alla kan bidra till kvaliteten för företagets digitala informationstillgångar.

Data Manager är en spännande och varierad yrkesroll i gränslandet mellan IT, management och affärsutveckling.  Den digitala revolutionen innebär att alla företag måste hantera väldigt stora datamängder i sina besluts- och produktionsprocesser, vilket skapar ett enormt behov av yrkesrollen.  

TUC är den första yrkeshögskola som kan erbjuda ett utbildningsprogram för yrkesrollen Data Manager. Det är en unik möjlighet och ger dig mycket goda utsikter på arbetsmarknaden.

Arbetsgivare som efterfrågar Data Managers finns bland industri- och tjänsteföretag av alla de slag, liksom hos myndigheter och regionala och kommunala förvaltningar. Det är också en mycket efterfrågad kompetens i konsultledet. Som färdigutbildad Data Manager kan du också arbeta som till exempel Informationsarkitekt, Data Steward eller Master Data Specialist.

Varför välja TUC?

Samarbete med branscher

Behov på

arbetsmarknaden

Praktik/LIA

Förkunskaper

  • Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan
  • Särskilda förkunskaper: lägsta betyg E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper
    • Matematik 2

Urval

Om antalet behöriga sökande överstiger antalet utbildningsplatser görs ett urval. Urvalet sker utifrån de urvalsgrunder som presenteras nedan och denna process genererar poäng som ökar dina chanser att komma in på utbildningen. Urvalet görs på värdet av särskilt prov, max nio poäng.

Om antalet behöriga sökande överstiger antalet utbildningsplatser får alla behöriga genomföra ett digitalt urvalsprov. Provet mäter förmåga att arbeta lösningsorienterat i grupp, analysförmåga och problemlösningsförmåga.

Vid samma poäng görs ett urval i form av lottning.

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning erhålls en yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN. 

TUC

TUC Yrkeshögskola Hemligheten bakom TUC:s och våra studerandes framgångar, består av att vi tillsammans levererar det som arbetsmarknaden vill ha; ambitiösa människor med högaktuell kunskap som flyger in i yrkesrollen med kortast möjliga startsträcka. Våra utbildningar är framtagna i nära...


Läs mer om TUC och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Data Manager
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

TUCRecensioner

Det finns inga recensioner för Data Manager

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Data Manager från TUC, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön