Visa allastudier.se som: Mobil

Elektronikmontör

Hermods VUX
Sammanfattning
Komvux
Distans, Kristianstad
500 gy
Kommande starter
Kristianstad
Flexibel 
Distans
Flexibel 
Hermods VUX

Elektronikmontör

Tycker du om tekniska lösningar, installationer och system? Då kan ett yrke inom El- och Energi vara något för dig! Läs Hermods Elutbildning. Utbildningen ger dig rätt kompetens och gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.Efter utbildningen

Som Elektronikmontör arbetar du till exempel med produktion och utveckling av elektronik eller med att installera/serva antenn- och datanät eller RTV utrustning.

Efter utbildningen till Elektronikmontör kan du få anställning på företag som lagar, monterar och säljer elektronisk utrustning.

Förkunskap och behörighet

Du ska vara vuxenstuderande och minst 20 år (eller 19 år om du fyller 20 år samma år som utbildningen startar) och du ska ha gått ut grundskolan eller ha motsvarande kunskaper.

Innehåll och upplägg

Utbildningen ska ge de grundläggande kunskaper och färdigheter som behövs för att jobba som Elektronikmontör. För att du ska få ut det mesta av utbildningen och lära dig snabbt får du praktisera de teorier som du läser direkt i vår verkstad. Du använder dig också av vår digitala lärplattform LEARNWARE för att utföra vissa uppgifter.

Utbildningen innehåller de obligatoriska delarna:

  • Grunderna inom elbranschen (samma för alla el-utbildningar).
  • Grunderna inom elektronik och datakommunikation.

Du kan välja att specialisera dig inom elektronik eller datakommunikation. I utbildningen ingår även Arbetsplatsförlagt lärande som du genomför på ett företag och får då knyta kontakter som kan leda till jobb. Du följer arbetsplatsens arbetstider fullt ut. Utbildningen är på heltid och omfattar 25 poäng per vecka.

Kurser i utbildningen:

  • Elektromekanik
  • Datorteknik 1a1
  • Mekatronik 1
  • Provning och kontrollarbete
  • Låg och högfrekvenskretsar

Bra att veta:

  • Alla våra yrkesutbildningar innehåller APL (arbetsplatsförlagt lärande) motsvarande minst 15% och som mest 70%. Hör med din hemkommun om vad som gäller där.

 

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Elektronikmontör
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Hermods VUX


Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Elektronikmontör, fyll i följande uppgifter: