Visa allastudier.se som: Mobil

Byggnadsingenjör - ROT

Hermods YH
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Stockholm
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Stockholm
Byggnadsingenjör - ROT yrkeshögskoleutbildning

Byggnadsingenjör - ROT

Plugga till Byggnadsingenjör - ROT

Sverige gör just nu stora satsningar på att renovera och rusta upp landets flerbostadshus i bland annat miljonprogramsområden. Dels för att förbättra kvalitén på bostäderna och dels för att uppfylla nya energi- och hållbarhetsmål. ROT är en förkortning för renovering, ombyggnad och tillbyggnad och är en yrkesinriktning på äldrehus och byggnader. Arbetet handlar mycket om byggteknik, byggnadsvård samt lagar och förordningar.Yrket passar dig som vill arbeta specialiserat och metodiskt, som finner ett intresse i att bevara äldre hus och byggnader och som vill rusta upp de många bostäder som håller på att förfalla. ROT-kompetens är högt eftertraktat på arbetsmarknaden inom byggsektorn på grund av stora pensionsavgångar i kombination med ökade krav på byggen i stort. 

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du bland annat arbeta som arbetsledare, byggplatschef, byggkonsult samt byggnadsingenjör med inriktning på ROT. Du har kompetens inom hela processen kring byggprojekt och kan självständigt planera, leda och följa upp projekt så att de uppfyller kunders och myndigheters krav. Du har kunskap inom arbetsmetoder, materialval, rutiner och system vid ROT-arbeten och ROT-projekt. Du har kompetens inom arbetsrätt, arbetsprocesser och rutiner på en byggarbetsplats samt färdigheter inom ledarskap och kommunikation för att effektivt kunna leda hela arbetslag och koordinera underentreprenörer. Du har även fördjupad kunskap inom lagstiftning som reglerar ROT-projekt. 

Innehåll och upplägg

å Hermods Yrkeshögskola arbetar vi med problemlösningsinriktat lärande för att efterlikna det verkliga arbetslivet. Som studerande får du öva dig i att förstå problem och hitta tänkbara lösningar genom kreativt tänkande. I utbildningen arbetar du ofta projektinriktat och kursöverskridande för att få en helhetssyn och se ett sammanhang mellan de kunskaper som förmedlas. Denna utbildning bedrivs i klassrum. Två till tre dagar i veckan är det schemalagda lektioner och resterande tid ägnas åt självstudier eller grupparbeten. Undervisningen består bland annat av föreläsningar, fallstudier, projektarbeten och egenstudier. Utbildningen innehåller två LIA-perioder där du får praktiska dina teoretiska kunskaper ute på en arbetsplats.

Kurser

 • Affärsekonomi, 30 yhp
 • Arbetsledning och arbetsrätt, 30 yhp
 • Byggarbetsmiljösamordning, 15 yhp
 • Byggprocess och byggproduktion, 30 yhp
 • Entreprenadjuridik, 30 yhp
 • Examensarbete, 20 yhp
 • Husbyggnadsteknik, 20 yhp
 • LIA 1, 50 yhp
 • LIA 2, 70 yhp
 • Miljö, 15 yhp
 • Mätteknik och ritningslära, 20 yhp
 • ROT - metoder, 50 yhp
 • ROT - praktiskt arbete, 40 yhp

Förkunskaper

För att söka till utbildningen krävs att du har grundläggande behörighet vilket motsvarar en gymnasieexamen samt följande förkunskaper eller motsvarande:

 • Bygg och anläggning 1
 • Bygg och anläggning 2

Preparandkurs

Saknar du någon av kurserna ovan kan du läsa in dessa hos oss på distans inför utbildningen via en så kallad preparandkurs. Preparandkursen är avgiftsfri och du läser den online i din egen takt under några veckor.

Hermods YH

BÖRJA, FÖRÄNDRA ELLER UTVECKLA DITT YRKESLIV HOS OSS!På Hermods vill vi att du ska kunna uppnå dina yrkesdrömmar och yrkesmål oavsett var du befinner dig i livet. Hermods Yrkeshögskola är alternativet för dig som är på jakt efter ditt första...


Läs mer om Hermods YH och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Byggnadsingenjör - ROT
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Hermods YH

Recensioner

Det finns inga recensioner för Byggnadsingenjör - ROT

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Byggnadsingenjör - ROT från Hermods YH, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön