Sjuksköterskeprogrammet

Högskolan i Gävle
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Gävle
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Gävle

Sjuksköterskeprogrammet

Sjuksköterskeprogrammet leder till sjuksköterskeexamen och till kandidatexamen med omvårdnad som huvudområde.

Sjuksköterskeprogrammet är en yrkesinriktad högskoleutbildning, som ger kunskaper och färdigheter för en självständig yrkesutövning som sjuksköterska och förbereder för fortsatta studier inom området. Det som kännetecknar sjuksköterskeutbildningen vid Högskolan i Gävle är en unik satsning på den verksamhetsförlagda utbildningen, ett nära samarbete med vårdverksamheten som säkrar kvalitet samt Sveriges modernaste träningscentrum.

I huvudområdet omvårdnad studeras hälsa, människa, miljö, omvårdnadshandlingar, kommunikation, etik samt vetenskaplig metod. Likaså ingår omhändertagande och förebyggande insatser vid kroppsliga och psykiska sjukdomstillstånd för människor i alla åldrar. Under slutet av utbildningen genomförs ett självständigt examensarbete inom omvårdnad som omfattar 15 hp.

Medicinsk vetenskap innehåller kurser om människokroppens anatomi och fysiologi, farmakologi med läkemedelsräkning, mikroorganismer och vårdhygien. Utöver detta ingår kurser om olika sjukdomars orsak, symtom och behandling inom medicin, kirurgi, infektion, äldrevård, psykiatri samt vård av kvinnor och barn.

Utbildningen innehåller både teoretiska och kliniska utbildningsdelar. Den kliniska utbildningen består av verksamhetsförlagd utbildning, fältstudier och klinisk färdighetsträning. Den verksamhetsförlagda utbildningen är förlagd både inom den öppna och slutna vården, till exempel på sjukhus, kommunal vårdverksamhet och vårdcentraler. Den görs på olika orter inom Gävleborgs län (Gästrikland och Hälsingland) samt för studieort Norrtälje inom Norrtälje kommun. Du kommer under den verksamhetsförlagda utbildningen att följa handledares schema och gå dagar, kvällar och helger. Den verksamhetsförlagda utbildningen genomförs med en pedagogisk modell för lärande som kallas kamratlärande.

Vid höstantagningen ges sjuksköterskeprogrammet som med Gävle som studieort och vid vårantagningen ges utbildningen på studieorterna Gävle, Bollnäs, Hudiksvall och Norrtälje. Att tillhöra en viss studieort innebär att du kommer att ha vissa undervisningsmoment på den studieort som du är antagen till. Andra undervisningsmoment genomförs vid Högskolan i Gävle, oavsett vilken studieort du är antagen till - antalet träffar per termin varierar beroende på vilka kurser som läses under de olika terminerna.

Arbetsformerna under utbildningen innebär bland annat föreläsningar, seminarier, verksamhetsförlagd utbildning, klinisk färdighetsträning, självstudier och grupparbeten. Vissa delar av utbildningen genomförs nätbaserat, vilket exempelvis innebär att du kommer att delta i vissa föreläsningar och seminarier via nätet.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2 och Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2.

Examen & Intyg

Sjuksköterskeexamen

Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle - populär och miljöcertifierad Gör som 16 000 andra -plugga på Högskolan i Gävle. Vi erbjuder dig både unika och utmanande utbildningar. Du kan läsa yrkesutbildningar som sjuksköterska och lärare eller varför inte fördjupa dig i ingenjörernas-...


Läs mer om Högskolan i Gävle och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Sjuksköterskeprogrammet
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Högskolan i Gävle


Recensioner

Det finns inga recensioner för Sjuksköterskeprogrammet

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Sjuksköterskeprogrammet från Högskolan i Gävle, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön