Civilingenjörsutbildning i design och produktframtagning

KTH - Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Stockholm
300 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Stockholm

Civilingenjörsutbildning i design och produktframtagning

Civilingenjörsutbildningen inom Design och produktframtagning på KTH ger dig de verktyg du behöver för att ta fram nya produkter. Du lär dig om hela processen, från idé till färdig produkt. Med kunskaper och färdigheter inom industridesign kan du skapa produkter för ett hållbart samhälle allt från eldrivna lastbilar till framtidens smarta klädesplagg.Utbildningen kombinerar industridesign och ingenjörsvetenskap och inkluderar allt från mekanik till materialkunskap, konstruktion och tillverkning. Varje termin görs projektarbeten, ofta tillsammans med företag, där du får vara med och ta fram innovativa produkter. Efter de tre första åren väljer du en av nio masterutbildningar med specialiseringar inom design, olika teknikområden och hållbarhet. Många väljer att läsa en eller flera terminer på något av våra utländska partneruniversitet.Studierna gör dig väl förberedd för spännande karriärmöjligheter inom exempelvis produktutveckling, design, hållbar utveckling, projektledning och produktion. Dina arbetsuppgifter har både kreativa och praktiska inslag som ofta kräver att du kan tänka i nya banor för att se lösningar. Du kan arbeta på stora eller små företag, som konsult eller starta eget. Vissa väljer även att forska inom teknik och design.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt särskild behörighet: Fysik 2, Matematik 4 och Kemi 1 alternativt Fysik B, Matematik E och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

KTH - Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om KTH - Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

KTH - Kungliga Tekniska högskolan


Recensioner

Det finns inga recensioner för Civilingenjörsutbildning i design och produktframtagning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön