Civilingenjör i mjukvaruteknik

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Växjö
300 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Växjö

Civilingenjör i mjukvaruteknik

Mjukvara är en osynlig del som finns överallt i vår vardag. Det innebär att du som civilingenjör i mjukvaruteknik kommer att ha möjlighet att jobba med det som tilltalar dig mest. Denna civilingenjörsutbildning ger dig också behörighet att forska inom datateknik.Att mjukvara används i telefoner och bilar har du säkert koll på. Men i allt fler traditionella produkter såsom klockor, tandborstar och nycklar används idag mjukvara. Kanske vill du fokusera på att ta fram ännu smartare lösningar för att vi ska minska vår klimatpåverkan eller så kommer du på det som gör att vi kan leva ett mer hållbart vardagsliv. Det är bara fantasin som sätter gränser för vad du som civilingenjör i mjukvaruteknik kan jobba med.Under utbildningens fem år kommer du att knyta värdefulla kontakter med näringslivet. Flera av kurserna innehåller projekt som är kopplade till verkliga problem hos de företag vi samarbetar med. Att arbeta som civilingenjör i olika mjukvaruprojekt är både en social och kreativ process. Det gäller att förstå användarnas behov och kunna samarbeta i team för att få en så bra slutprodukt som möjligt.Under utbildningen till civilingenjör kommer du att läsa kurser inom bland annat mjukvaruutveckling, datamodellering, matematik, maskininlärning och hållbar utveckling. Under de sista åren av utbildningen kommer du att fördjupa dina kunskaper inom modelldriven utveckling, dataintensiva system samt visualisering och dataanalys.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1 och Matematik 4/Matematik E.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Civilingenjör i mjukvaruteknik
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Civilingenjör i mjukvaruteknik

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Civilingenjör i mjukvaruteknik från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön