Turism och hållbarhet, masterprogram

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Kalmar
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Kalmar

Turism och hållbarhet, masterprogram

Är du intresserad av turism och hållbar utveckling? Vill du jobba med att skapa framtidens turism med fokus på hållbarhet? Då är detta program för dig. Utbildningen hålls på engelska och förbereder dig för både en nationell och internationell karriär.Som en globalt ledande ekonomisk bransch har turismbranchen ansvar för planetens begränsningar. Turism och hållbarhet ger dig insikter i de enorma utmaningar som turismens utveckling och världen står inför. Du får färdigheter så att du kan ta dig an de viktiga och ofta motsättningsfyllda utvecklingsvägarna för turism och dess hållbara framtid. Det handlar om hur turister ofta söker det orörda, det autentiska eller det genuina, men samtidigt belastar destinationer och resesystem med ohållbara handlingsmönster och koldioxidutsläpp. I en större skala hotas inte bara turismnäringen, utan också världen som vi känner den. Den fråga som är mest central i Turism och hållbarhet är därför; hur skapar vi morgondagens turism?Utbildningen Turism och hållbarhet antar de utmaningar som klimatförändringar och hållbarhetsfrågor innebär för turism och besöksnäringen. Som en verkligt global verksamhet med kopplingar mellan alla delar av jordklotet, knyter turism ihop de mest avlägsna platserna i en gigantisk väv av relationer i miljö, politik, geografi, ekonomi, det sociala och kulturella.Under det första året introduceras du till turism som akademiskt ämne med etik och rättviseperspektiv och samhälls- och miljöperspektiv såväl som historiska perspektiv. Kursen Tourism in the Anthropocene sätter in turism i en ny geologisk tidsålder där mänsklighetens levnadsvillkor utmanar de planetära gränserna och i allt större utsträckning bestämmer jordens framtida öde. De följande kurserna Business Models for Sustainability, Evaluation and Planning of Tourism Sustainability, Developing Sustainable Destinations och Ecological Economics, är inriktade på att hitta lösningar och livskraftiga vägar framåt.Under utbildningens andra år får du en stabil metodologisk träning och möjlighet att göra praktik eller studera valbara kurser. Programmet avslutas med en termins examensarbete på 30 hp.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå samt särskild behörighet: - Kandidatexamen i turismvetenskap eller i företagsekonomi eller i annat samhällsvetenskapligt huvudområde eller motsvarandeeller- Kandidatexamen i ett naturvetenskapligt huvudområde med minst 30 hp samhällsvetenskap, företagsekonomi eller motsvarandeoch- Engelska 6 eller motsvarande.

Examen & Intyg

Masterexamen

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Turism och hållbarhet, masterprogram
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Turism och hållbarhet, masterprogram

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Turism och hållbarhet, masterprogram från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön