Hotell- och turismutbildningar

Hotell- och turismtbildningar ger dig goda möjligheter att upptäcka världen genom ditt yrke. Är du serviceinriktad och gillar att möta andra människor är hotell- och turismbranschen kanske rätt för dig? Här hittar du utbildningarna som hjälper dig framåt!
Visar 1-20 av 197 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 197 träffar
1
2
3
4
...
10

Utbilda dig inom hotell eller turism

En hotell- eller turismutbildning passar dig som är nyfiken, social och kommunikativ. Inom de flesta hotell- och turismyrken träffar du många människor från olika länder och kulturer. Du spelar en viktig roll för att besökare får bra vägledning och en positiv upplevelse av sitt resmål.

Inom turistnäringen finns det en mängd olika karriärvägar. En inriktad turismutbildning kan handla om till exempel resekonsultation, turistguidning, eventarrangemang eller konceptutveckling. Vanliga inslag i utbildningen är att du lär dig om besöksnäringen, hållbar turism, värdskap, marknadsföring eller projektledning. Du kan även arbeta med turism om du har en utbildning inom exempelvis ekonomi, kommunikation, samhällsvetenskap eller kulturvetenskap.

Tänkbara yrken efter en utbildning inom hotell och turism:

  • Resekonsult
  • Konceptutvecklare
  • Projektledare
  • Turistguide
  • Hotellreceptionist
  • Hotelladministratör

Utbildningar inom turism på högskola eller universitet

Om du är intresserad av ett visst perspektiv, ledning eller marknadsföring inom turism finns många intressanta högskole- och universitetsutbildningar att välja bland. Du kan gå en utbildning med bland annat affärs-, samhälls- eller marknadsföringsperspektiv. Utbildningarna inom turism på högskola och universitet brukar vara tre till fem år långa.

Utbildningar utomlands och på distans

Inom turism kan det vara särskilt intressant att plugga utomlands, då får du även möjlighet att bekanta dig med ett annat språk och lära känna en ny kultur utanför utbildningen. Det finns även utbildningar inom turismvetenskap på distans för dig som har god självdisciplin och vill kunna röra dig fritt.

Jobbutsikter för arbeten inom hotell och turism

Källor: Saco, Arbetsförmedlingen

Jämför dina favoriter
Jobb & Lön

Vi vet vad du kommer att få i lön - Vet du?

Ta reda på vad du kan tjäna efter din utbildning och hur jobbutsikterna i din bransch ser ut.

Till Jobb & Lön

Testa dig själv

Svårt att ta ett beslut?

Räta ut dina största frågetecken med vårt utbildningstest.

Testa dig själv