Visa allastudier.se som: Mobil

Diplomutbildning: Vegankock intensiv, dagtid

Medborgarskolan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
8 Sammankomster
Deltid
Icke studiemedelsberättigad

Diplomutbildning: Vegankock intensiv, dagtid

För dig som vill äta mer grönt utan att göra avkall på smakupplevelser - och naturligtvis för dig som vill servera denna mat till gäster inom restaurang och storhushåll.

Intensiv utbildning dagtid
Att äta vegansk mat, det vill säga mat som helt och hållet baseras på råvaror från växtriket, blir allt mer utbrett. Fler och fler restauranger profilerar sig som helt eller delvist växtbaserade, såväl enklare caféer till ambitiösa fine diningrestauranger.

Vässa dina kunskaper inom växtbaserad kost
Den här utbildningen är en möjlighet för dig som arbetar eller vill arbeta inom restaurangbranschen. Vässa dina kunskaper inom växtbaserad kost, hela vägen från smårätter och tilltugg till läckra huvudrätter och frestande desserter. Vi sätter fokus på att laga god, välsmakande och väl sammansatt mat, som både tillfredsställer smaklökar och kroppens behov av alla näringsämnen.

Vegankockutbildningen vänder sig till dig som antingen själv vill lägga om till eller redan äter en växtbaserad kost, men också till dig som arbetar/vill arbeta inom restaurangverksamhet där välsmakande veganmat efterfrågas - något som  ökar såväl inom caféer och storkök som inom gastronomin.

Vi lägger stor vikt vid grundsmaker och utgår i så stor utsträckning som möjligt ifrån hela, oprocessade råvaror framför ersättningsprodukter.

Utbildningens innehåll
Vi arbetar både med mer vardagliga rätter såsom grytor, sallader och annat som lämpar sig på en buffé och med elegantare gourmetmat som kan imponera även på den mest inbitne köttätaren! Teori varvas med massor av matlagning.

  • Introduktion till vegansk kost
  • Grundprinciper för vegansk matlagning
  • Grundsmaker, konsistenser och strukturer
  • Buffémat, smårätter och förrätter
  • Huvudrätter, desserter, näringslära, menyplanering och avslutningsplanerin.

Upplägg
Totalt 8 tillfällen intensivt, ca 64 studietimmar, dagtid.

Kursledare
Ulrika Hoffer är kostrådgivare och varm förespråkare för en kost fri från gluten, mjölk och socker. Hon har specialiserat sig på matens inverkan på hjärnan, hur det vi äter påverkar vårt humör och energi - och tvärtom: hur energi och humör påverkar våra matval och ätmönster. Hon är dessutom holistisk livsstilscoach och certifierad i Stahre-metoden, ett KBT-program för att bryta med känslomässigt ätande.

Ulrika är författare till boken Råsmart Familj, korad till "Årets måltidslitteratur", kategori hälsa 2011. I april 2014 gav Ulrika ut boken "Smarta sötsaker" som nu är översatt till 5 språk. Hon har även gett ut böckerna "Good mood food" 2015 ,"Ärlig mat" 2016, och "Supersnacks" 2017. 

Kursmaterial
Recept/litteratur som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material/litteratur och recept ingår, förutom för vissa inköp till sista kurstillfället då varje deltagare själv kompletterar med varor för ca 150-200 kr beroende på den egna menyn.

Kostnader
Utbildningens kostnad är totalt 17 795 kr, då ingår deltagaravgift och materialavgift.

Vill du delbetala kursen? Kontakta Medborgarskolan för mer information.

Förkunskaper

Alla nyfikna är välkomna.

Examen & Intyg

Diplom

Medborgarskolan

Medborgarskolan

En diplomutbildning på Medborgarskolan kan vara början till en ny karriär. En diplomutbildning är en yrkesinriktad utbildning där du får ett diplom som bevis på vad du lärt dig. Diplomutbildningen vänder sig till dig som vill lägga grunden till en...


Läs mer om Medborgarskolan och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Diplomutbildning: Vegankock intensiv, dagtid
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Diplomutbildning: Vegankock intensiv, dagtid, fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön