Visa allastudier.se som: Mobil

Bagare och konditor

Yrgo
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Göteborg
225 yh-poäng
Heltid
Kommande starter
Göteborg
2020-08-01 
2021-08-01 
Yrgo

Bagare och konditor

Utbildningen Bagare & Konditor bygger vidare på grundutbildningen till bagare.

En förutsättning för att du ska klara att genomföra utbildningen är att du har en grundutbildning från gymnasieskolan eller vuxenutbildningen inom bageri. Du är även kvalificerad om du har 3 års arbetslivserfarenhet som bagare på heltid.

Utbildningen riktar sig till dig som vill bredda och fördjupa dina kunskaper inom bageri och konditori. I utbildningen ingår undervisning inom bageri och konditori med produktionsfärdighet och praktik/LIA (Lärande I Arbete).

Utbildningen löper under två terminer och ger de praktiska och teoretiska kunskaper som behövs för att kunna arbeta som bagare och konditor. Under den skolförlagda delen få du bl.a. träna på surdeg, chokladarbeten, skådebröd, marsipanmodellering, sockerarbeten och moderna matbröd och mycket mer.
Du kan själv välja att specialisera dig eller arbeta med ett brett sortiment från matbröd till tårtor.

En tredjedel av utbildningen är arbetsplatsförlagd praktik, så kallad LIA (Lärande i Arbete). Genom LIA får du prova på hur det är att arbeta i branschen och en möjlighet att fundera på alternativa framtida arbetsgivare. Du får även den överblick och helhetssyn som yrket kräver.

Bagare och Konditor är en gedigen och unik utbildning som även ger möjligheten att avlägga ett gesällbrev. Du kommer dessutom att träffa branschledande entreprenörer och leverantörer som tillsammans med skola, utbildningens ledningsgrupp och företagare ger dig ett unikt kontaktnät.

Anställningsgraden för examinerade bagare och konditorer är extremt hög; våra studerande har ett arbete inom konditori-, bageri-, café- eller restaurangbranschen 6 månader efter avslutat utbildning.

Branschens efterfrågan på kvalificerade bagare och konditorer är stor. Det är ett yrke där utbildade och kompetenta medarbetare är efterfrågade, både i Sverige och internationellt. Utbildningen drivs och utvecklas i nära samarbete med privata företag och branschorganisationer.

Fördelen med en stark branschnärvaro och medverkan är att utbildningens innehåll är relevant och anpassat efter branschens behov. Efter avslutad utbildning har du stora möjligheter att gå direkt in i arbete eller alternativt starta egen verksamhet.

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande:

1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.

2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1.

3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.

4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Förutom detta ställs följande krav:

Kurser:

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

  • Bageri 2 (200 p),
  • Bageri 3 (100 p),
  • Konditori 2 (200 p),
  • Konditori 3 (100 p)
  • Hygien, 100p

Yrgo

Yrgo

Yrgo - högre yrkesutbildning

Yrgo anordnar utbildningar för dig som vill skaffa dig ett yrke, för dig som vill byta yrke och för dig som vill fördjupa dig i ett yrke. Varje år utbildar sig cirka 1 700 personer hos oss och våra studerande är,...


Läs mer om Yrgo och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Bagare och konditor
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Bagare och konditor från Yrgo, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön