Bagare och konditor
Här får du kunskaper för att jobba som bagare och konditor. Utbildningen bygger på kunskaper som förvärvats på Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning bageri på gymnasiet. Du får utveckla din kreativitet och initiativförmåga. Efter avslutad utbildning ska du ha kompetenser att självständigt framställa bageri- och konditoriprodukter som motsvarar kundernas önskemål avseende smak, näringsinnehåll och hållbarhet under iakttagande av hygienföreskrifter, miljökrav och med bästa ekonomiska utfall kunna avlägga Sveriges Bagare & Konditorers gesällprov.
Förkunskaper
När ansökningsperioden är öppen finns länk till ansökan på vår hemsida
Grundläggande behörighet
Gymnasieexamen eller motsvarande
Särskild behörighet
Följande gymnasiekurser med minst betyg E/G/3:
Bageri 2/Bageri A Konditori 2/Konditori A
Bageri 3/Bageri B Konditori 3/Konditori B
Hygien/Livsmedelshygien
Utbildningen bygger på kunskaper som du har fått på Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning bageri på gymnasiet. Förkunskaperna i de kurser som krävs för behörighet är därför nödvändiga för att den studerande ska kunna tillgodogöra sig utbildningen
Examen & Intyg
Efter examen kan du arbeta som bagare, konditor, restaurangkonditor med mera. Din framtida arbetsplats kan till exempel vara på ett traditionellt bageri eller konditori. Det kan även vara inom hotell, restaurang eller stenugnsbageri. Eller så väljer du att öppna eget företag!
Kostnader
Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad.
Gör en intresseanmälan
Västerås Yrkeshögskola
YH-utbildningar är ett alternativ till universitet och högskola i nära samverkan med näringslivet. Att studera på en Yrkeshögskola ger stora fördelar för både studerande och företag. YH-utbildningar ger förutsättningar för den studerande till att komma ut i näringslivet för att...
Läs mer om Västerås Yrkeshögskola och visa alla utbildningar