Videoreportage
Choklad- och Konditorutbildning i Schweiz - kandidatexamen
Konditorutbildning i världsklass. Studera “Konditori och chokladkonst” vid Culinary Arts Academy Switzerland
Programmet ”Bachelor of Arts in Pastry and Chocolate Arts” är en kandidatexamen. Inga förkunskaper krävs för att läsa programmet utan det som krävs är passion för konditori och ambitionen att göra det till sin framtida karriär. Om du redan har en del erfarenhet kan du eventuellt tillgodoräkna dig vissa kursmoment . Kontakta oss för mer information.
Utbildningen består av 7 separata terminer på 3 månader vardera på campus i Le Bouveret. Undervisningen kombineras med 12 månader internationell praktik.
- TERMIN 1: 11 VECKOR
- Grunderna i klassiskt bageri och konditori
- Livsmedelssäkerhet och sanitet
- Introduktion till branscherfarenhet
- Franska eller tyska
- TERMIN 2: 11 VECKOR
- Chokladkonst och moderna desserter
- Smak genom tiden: historia och kultur inom bageri och konditori
- Näring, hälsa och specialdieter
- Företagskommunikation
- Franska eller tyska
- Valfri praktik
- Schweiz eller utomlands (6 månader)
- TERMIN 3: 11 VECKOR
- Från koncept till mästerverk – teori
- Från koncept till mästerverk – praktiskt
- Bakning och konditorivaror: Trender, koncept och innovationer
- Köksekonomi och ledarskap
- Franska eller tyska
- Praktik
- Schweiz eller utomlands (6 månader)
- Efter att du slutfört första året tilldelas du ett Swiss Grand Diploma in Pastry & Chocolate Arts.
- Termin 4: 11 VECKOR
- Fine Dining: Bakverk och desserter – teori
- Fine Dining: Konditorivaror och desserter – Praktiskt
- Restaurangservice och restaurangledning
- Vin, dryck och mixologi (i samarbete med Ritz Paris)
- Café och bageri: Catering
- Termin 5: 11 VECKOR
- Innovativ gourmet, konditori och desserter – teori
- Innovativ gourmet, konditori och desserter – praktiskt
- Utveckling av livsmedelsprodukter
- Café och bageri: Koncept och ledning
- Tillämpad forskning
- Praktikplats
- Schweiz eller utomlands (6 månader)
- Efter att du slutfört andra året tilldelas du ett Swiss Higher Diploma in Pastry & Chocolate Arts.
- TERMIN 6: 11 VECKOR
- Affärsplan för entreprenören 1
- Kulinarisk turism
- Strategisk marknadsföring för livsmedelsindustrin
- Finansiell redovisning
- Kulinarisk evenemangshantering
- TERMIN 7: 11 VECKOR
- Affärsplan för entreprenören 2
- Koncepthantering för mat och dryck
- Internationell mat- och vinmatchning
- Restaurangdesign
- Strategisk restaurangledning
- Efter att du slutfört det tredje året tar du din Kandidatexamen i Kulinarisk Konst.
Praktiken är i absolut världsklass och ger studenten möjligheten att påbörja en framgångsrik karriär som ”Pastry Chef” på lyxverksamheter världen över. Några populära destinationer brukar vara Schweiz, London, Italien, Belgien och Hong Kong.
Vi erbjuder små klasser och ett nära samarbete mellan lärare och elever, för att utveckla morgondagens kreativa konditorer. Kontinuerlig praktik i skolans fine-dining restaurang ger nödvändig erfarenhet inför praktiken.
Culinary Arts Academy Switzerland erbjuder en helgjuten konditorutbildning och ger en omfattande förberedelse för en yrkeskarriär. Förutom undervisningen i skolans lokaler arrangerar vi utflykter till restauranger, vingårdar, matproducenter, mässor och gastronomiska events.
CSN-berättigad, internationell upplevelse.
Under tiden på skolan ingår mat och boende på skolans campus. Eftersom utbildningen är ackrediterad och CSN-berättigad, kan du finansiera stora delar av din vistelse i Schweiz med hjälp av CSN:s studiemedel.
Kommande starter
Varför välja Culinary Arts Academy?
Bra kontakter med näringsliv
CSN-berättigad
Bostadsgaranti
Examen & Intyg
Bachelor of Arts in Chocolate and Pastry Arts
Reportage
Smilla Funk – Våga ta chansen, och följa det man tycker om
Jag studerar på Culinary Arts Academy Switzerlandi Luzern, programmet heter Swiss Grand Diploma in Pastry and Chocolate Arts. Jag har precis genomfört de två första terminerna och är just nu ute på praktik i sex månader. När jag kommer tillbaka till Schweiz i oktober ska jag göra min tredje termin.
Det bästa med att göra bakverk är naturligtvis godiset!
Något som började som en hobby efter skolan tar nu Lina till tävlingar på på internationell nivå. Sedan hon avslutade programmetPastry & Chocolate Artsi Schweiz har Lina gjort praktik i Hongkong, åkt tillbaka till Sverige, arbetat på ett lokalt hotell som konditor, och blivit en stolt medlem av ett regionalt kulinariskt team. Nästa steg i hennes planer, säger hon, är guldmedaljen och mer gräddvispning.
Amanda Falck – chokladskulptur inspirerad av Norrlands natur
Jag visste att jag ville jobba med något som tillät mig att vara kreativ och arbeta med händerna. Jag hade tidigare jobbat i olika skolkök och trivdes väldigt bra med det höga tempot. När jag av en slump fick höra om den här utbildningen så kändes det som det självklara alternativet för mig.
Gör en intresseanmälan
KOCK- OCH KONDITORUTBILDNINGAR PÅ CULINARY ARTS ACADEMY SWITZERLAND - Kandidatexamen Är du redo att utmana dagens kulinariska upplevelser? Drömmer om en internationell karriär? Och få en studietid fylld med upplevelser i världsklass? Swiss Education Group (SEG) är en av världens...