Visa allastudier.se som: Mobil

Elingenjör konstruktion

Nackademin Yrkeshögskola
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Solna
400 yh-poäng
Heltid
Elingenjör konstruktion

Elingenjör konstruktion

Är du intresserad av modern teknik och smarta lösningar? Gillar du tanken på att väcka liv i en hel byggnad; skapa förutsättningar för värme, ljus och kontakt mellan människor? Som Elkonstruktör projektering är det du som gör ritningarna för all elektronik som ska dras och monteras i en byggnad – som belysning, datanät och elinstallationer. Det kan gälla bostadshus, kontor, industrimiljöer eller andra ny-, till- och ombyggnationer som behöver avancerad teknik. Du blir nyckelpersonen genom hela processen; från ritning till färdig produktion!Utbildningen ger dig övergripande kunskap om bygg och vi kommer att genomföra kalkyler, tidplaner och rapporter med hjälp av ett dataprogram. Utbildningen behandlar även ämnen som projektledning, kommunikation, gruppdynamik och ledarskapets grunder. Viktiga delar är också säkerhet, miljö, och regelverk. Dessutom ingår grundläggande arbets- och avtalsrätt. Utbildningen avslutas med ett examensarbete.När det gäller den grundläggande elen så ingår:- Distribution av elkraft inom och mellan låg och högspänningsnät- Transformatorteknik och ställverk- Ledningsdragning och dimensionering för mark, vatten och luft- Energikällor och miljökonsekvenser- Energibesparande konstruktion och design- Effektivitetanalys och energiberäkningar- Elkonstruktion, kretsscheman och installationsritningar- CAD-programvara såsom AutoCAD, Electric EasyEL eller MagiCAD- Ritningsanalys och tredimensionellt tänkande- Teori lik och växelström- Elsäkerhet och föreskrifter- Installationsmiljöer och el material- Projektering och installation- Elsäkerhetslagstiftning, arbetsmiljölagstiftning och brandskydd- Installationsregler och standarder- Upphandling och anbudsförfarandeEfter utbildningen kan du arbeta som:- Elkraft- och elektronikkonstruktör- Elkraft- och elektronikingenjör- Projektledare el- Elprojektör- CAD-Konsult med inriktning mot elteknik.

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande: 1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning. 2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1. 3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning. 4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Nackademin Yrkeshögskola

Nackademin Yrkeshögskola

Nedräkningen till din nya karriär börjar - nu!

Nackademin gör dig redo för jobb. Vi är störst på yrkehögskolesutbildning i Stockholm och erbjuder ett unikt nätverk med över 1000 företag. En fjärdedel av din studietid på Nackademin består av praktik hos ett företag - och 9 av 10 studenter...


Läs mer om Nackademin Yrkeshögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Elingenjör konstruktion
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Nackademin Yrkeshögskola

Tomtebodavägen 3a
171 65 Solna

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Elingenjör konstruktion från Nackademin Yrkeshögskola, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Elingenjör konstruktion

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: