Visa allastudier.se som: Mobil

Kompletterande utbildning för apotekare med utländsk utbildning

Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Göteborg
Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet

Kompletterande utbildning för apotekare med utländsk utbildning

Göteborgs universitet har fått i uppdrag av Utbildningsdepartementet att genomföra en kompletteringsutbildning för apotekare med avslutad utländsk utbildning. Om du har en avslutad apotekarutbildning från land utanför EU/EES eller Schweiz och vill arbeta som legitimerad apotekare i Sverige är kompletteringsutbildningen en väg att gå för att uppnå svensk legitimation.

Kompletteringsutbildningen omfattar 70 högskolepoäng (hp), inklusive praktiktid. Det innebär att den kommer att vara ca 1 år. Utbildningen avslutas med en författningskurs och en praktiktermin på apotek som organiseras av universitetet.

Kompletteringsutbildningen vid Göteborgs universitet har utvecklats i nära samarbete med Uppsala universitet med målsättningen att de båda utbildningarna innehållsmässigt skall överensstämma. Observera att utbildningen vid Göteborgs universitet inte ges på distans utan som så kallad campusundervisning.

Innehåll

De teoretiska kurserna innehåller
▪ kompletterande farmaceutisk vetenskap,
▪ farmaceutisk kommunikation,
▪ läkemedelsterapi i Sverige och
▪ läkemedel i det svenska samhället.

Efter att de inledande teoretiska kurserna är genomförda genomgår deltagarna verksamhetsförlagd utbildning (praktik på apotek) som även inkluderar farmaceutiska författningar.

Ansökan 2018

Ansökan sker via www.antagning.se

Du kan ansöka mellan den 15 mars och 16 april.

Anmälningskod: GU-10245

Tilllsammans med ansökan på www.antagning.se, skall du även senast den 7 maj bifoga dokument som visar att du är behörig till utbildningen. Se ovan.

Betyg och dokument som visar att du är behörig kan du antingen ladda upp elektroniskt på www.antagning.se eller skicka in med post till:

Antagningsservice
R 312
106 53 Stockholm

För mer information, var god se www.antagning.se

Förkunskaper

Behörighet och urval
Behörighetskrav till kompletteringsutbildningen är:

Utländsk apotekarexamen/avslutad apotekarutbildning motsvarande en svensk apotekarexamen (som är en yrkesexamen på avancerad nivå om 300 högskolepoäng inklusive sex månaders apotekspraktik). Dessutom krävs kunskaper i svenska och engelska motsvarande Svenska 3 eller Svenska som andraspråk 3 respektive Engelska 6.

Urval:
Samlad bedömning av tidigare utbildning och arbetslivserfarenhet.

När startar kompletteringsutbildningen?

Terminen startar vanligtvis runt 1 september.
Utbildningen startar enbart en gång per år, på höstterminen.

Var ges kompletteringsutbildningen?

Kurserna ges vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet. I utbildningen ingår även sex månaders praktik på apotek. Studenterna kan placeras på apotek över hela Sverige.

Hur söker jag till kompletteringsutbildningen?

Du måste ansöka till kompletteringsutbildningen då det är ett begränsat antal studenter som antas. 20 deltagare kan delta varje år. Är antalet behöriga sökande mer än 20 personer används en urvalsprocess. Urvalet baseras på en samlad bedömning av tidigare utbildning och arbetslivserfarenhet. Ansökan görs på webben via www.antagning.se. Se nedan för mer information.

Vilka dokument ska bifogas?

Du ska i samband med ansökan bifoga handlingar som styrker din behörighet och som kan användas som underlag till urvalet. Även om du har fått en godkänd bedömning av Socialstyrelsen av din examen ska du skicka in/ladda upp dina handlingar vid ansökan. Universitetet gör en egen bedömning av det underlag du skickar in, oberoende av Socialstyrelsens bedömning.

Är antalet behöriga sökande mer än 20 personer används en urvalsprocess. Urvalet baseras på en samlad bedömning av tidigare utbildning och arbetslivserfarenhet och bedöms utifrån kriterierna i följande meritförteckning som du sedan laddar upp på ”Mina sidor” på www.antagning.se.

Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet

Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet

Sahlgrenska akademin främjar människors hälsa genom utbildning och forskning. När du väljer ett av våra 18 utbildningsprogram blir du livsviktig för människor som du kommer i kontakt med i ditt yrkesverksamma liv. Flera av våra utbildningsprogram är bland de mest...


Läs mer om Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Kompletterande utbildning för apotekare med utländsk utbildning
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Kompletterande utbildning för apotekare med utländsk utbildning, fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön