Medicinsk sekreterare

Xenter Yrkeshögskola
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Botkyrka
400 yh-poäng
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: 2024-08-01 - Botkyrka

Videoreportage

Xenter Botkyrka

Medicinsk sekreterare

En medicinsk sekreterare, eller vårdadministratör, utför administrativt arbete och är en nyckelperson inom hälso- och sjukvårdens administration. Som medicinsk sekreterare utför du patientsäker medicinsk dokumentation och administration med hjälp av modern teknik.

Yrkesrollen som medicinsk sekreterare passar dig som är strukturerad, gillar att skriva och är intresserad av det svenska språket. Som medicinsk sekreterare är du en viktig kugge i vårdorganisationen. Du samverkar med läkare, sjuksköterskor, undersköterskor samt annan administrativ personal. Du kommer att arbeta med journalskrivning efter diktat, receptionsarbete där du tar emot patienter och bokar tider samt sköter remisshantering, men även arbetsuppgifter inom ekonomi som fakturahantering och avvikelsehantering förekommer. Det kan också vara aktuellt att ta fram och analysera statistiska underlag.

Arbetet är roligt, utvecklande och varierande, vilket kräver att du är serviceinriktad, flexibel, strukturerad, noggrann och klarar av att hantera många arbetsuppgifter samtidigt.

Den administrativa yrkesrollen inom hälsa och sjukvård förändras kontinuerligt, inte minst på grund av den tekniska utvecklingen. Jobbet kan därför innehålla delaktighet i utredningar, sammanställningar och presentation av framtaget material. Yrkesrollen ställer höga krav på kommunikativ förmåga och goda kunskaper i det svenska språket.

Efter utbildningen kan du arbeta som medicinsk sekreterare eller vårdadministratör på exempelvis sjukhus eller vårdcentral, inom företagshälsovård, forskningscentra eller läkemedelsföretag.

Yrkesroller:

  • Medicinsk sekreterare
  • Vårdadministratör
  • Marknadsassistent inom läkemedelsbolag
  • Verksamhetsassistent/klinikassistent inom vårdorganisationer

Ansökan och behörighet

Grundläggande behörighet för Yrkeshögskolan.
Särskilda förkunskaper:

  • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
  • Engelska 6

Sista ansöknings­datum: 9 maj 2022

Examen & Intyg

Mål och krav för examen

Den studerande skall ha samtliga kunskaper, färdigheter och kompetenser som ingår i betygskriteriet Godkänt i utbildningens samtliga kurser för att erhålla yrkeshögskoleexamen. I kursen "Engelskt yrkesspråk" uppfylls förordningens krav om kommunikation på främmande språk. Utbildningen skall även innehålla ett självständigt arbete (examensarbete). Om den studerande inte har uppfyllt kraven erhålls ett utbildningsbevis. Utbildningen omfattar 400 yrkeshögskolepoäng.

Xenter Yrkeshögskola

Xenter Botkyrka

Xenter Botkyrka är en spännande och unik plats där arkitektur och utrustning helt anpassats för utbildning inom IT, teknik, media, fastighet och grafisk verksamhet. Fokus ligger på att vara branschnära och därför används professionell utrustning för film/TV, animation, ljud, foto samt...


Läs mer om Xenter Yrkeshögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Medicinsk sekreterare
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Medicinsk sekreterare

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Medicinsk sekreterare från Xenter Yrkeshögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön