Medicinsk sekreterare
Utbilda dig till medicinsk sekreterare
Vad gör en Medicinsk sekreterare?
Traditionellt har en medicinsk sekreterare främst fokuserat på journalskrivning. Idag har yrkesrollen breddats och omfattar även flera andra administrativa arbetsuppgifter som tidbokning, inregistrering i kvalitetsregister, DRG-kodning, remisshantering, kassaarbete och service i reception. Beroende var du arbetar kan du även jobba med verksamhets- och utvecklingsadministration, redovisning av kvalitetsregister och statistik. En Medicinska sekreterare kan också arbeta med personaladministrationen, fakturering, avvikelsehantering, budget samt hantera de olika datasystem som finns inom hälso- och sjukvården.
Utbildningens målgrupp
Det här är rätt utbildning för dig som vill ha ett administrativt arbete inom hälso- och sjukvården, är flexibel, anpassningsbar och inte är rädd för att uppdatera dina kompetenser då rollen är så mångfacetterad och vården mitt inne i en omstrukturering. Du ska trivas med att ha datorn som arbetsredskap, vara extremt noggrann, kunna tala och skriva korrekt svenska samt vill verka i en miljö där du arbetar vårdcentrerat med bemötandefrågor.
God arbetsmarknad
Hälso- och sjukvården befinner sig för närvarande i en förändringsprocess där behovet av administrativ personal med modern utbildning kommer att vara fortsatt stort. För att avlasta vårdpersonalen får de medicinska sekreterarna ta ett allt större ansvar för fler administrativa uppgifter inom sjukvården och efterfrågan ökar kontinuerligt. Med din utbildning och den praktiska erfarenhet du får under LIA-perioderna bedöms dina framtidsutsikter som mycket goda. Efterfrågan påverkas även av stora förväntande pensionsavgångar de kommande 3-5 åren i Stor Stockholmsområdet. De senaste 10 åren har mer eller mindre alla som tagit sin examen skaffat sig jobb i branschen.
Kommande starter
Förkunskaper
Grundläggande behörighet
Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande:
1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.
2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1 ovan.
3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.
4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.
Utöver detta kräver vissa utbildningar särskilda förkunskaper och/eller villkor. Se nedan vad som gäller för just denna utbildning.
Särskilda förkunskaper
Kurser
Lägst betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper
- Engelska 6, 100p
- Svenska 3 eller Svenska som andraspråk 3, 100p
Gör en intresseanmälan
Din framtid börjar här!
Vårt erbjudande till dig är väldigt konkret. Hos oss erbjuds du en utbildning som är relevant och mitt i prick, just det som näringslivet efterfrågar. Efter examen har du rätt kompetenser, färdigheter och kunskaper för att kunna gå rakt ut i yrkeslivet....
Läs mer om Frans Schartaus Handelsinstitut och visa alla utbildningar