Vårdadministratör - medicinsk sekreterare

Karlstads kommun, Yrkeshögskolan
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Karlstad
400 yh-poäng
Heltid

Vårdadministratör - medicinsk sekreterare

Vill du jobba med dokumentation inom hälso- och sjukvård, på läkemedelsföretag eller inom medicinsk forskning? Då ska du bli vårdadministratör. 

Utbildningen är platsbunden och erbjuds inte på distans.

Utbildningen ger dig kunskaper om patientrelaterad dokumentation och arkivering, vårdjuridik, medicinsk engelska, diagnos- och åtgärdskodning, vårdflödet och vårdens administration och organisation, hälso- och sjukvårdens finansiering och ekonomistyrning samt hur omvärldsförändringar kan påverka din yrkesroll.

20 veckor ute i arbetslivet

En fjärdedel av utbildningen består av LIA, lärande i arbete. LIA:n ger dig möjlighet att använda dina kunskaper ute på en arbetsplats och se hur yrket går till i verkligheten. Du får också möjlighet att bredda ditt nätverk och knyta värdefulla kontakter inför framtiden. Observera att vissa LIA-perioder kommer att vara på annan ort.

Förkunskaper

Antal platser

Vi tar emot 25 studerande på utbildningen.

Förutom den grundläggande behörigheten behöver du ävensärskilda förkunskaper, vilket innebär att du måsteha godkänt betyg(E/G) i  följande kursereller ha motsvarande kunskaper:

  • Svenska 2/Svenska b
  • Engelska 6/Engelska B
  • Matematik 1/Matematik A

För att kunna tillgodogöra dig utbildningen behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska samt datorvana.

En vårdadministratörs arbetsuppgifter kräver god språkbehandling, vilket är en förutsättning för att klara yrkesrollen och det är även mycket viktigt för patientsäkerheten.

Ansökan

Ansökan för utbildningsstart hösten 2021 öppnar i slutet på februari.

Se till att du har dina betyg inskannade så att du kan ladda upp dem i ansökan. Dokumenten ska vara inskannade orginal, helst i pdf-format. Namnge filerna så det tydligt framgår vilken typ av dokument det är, till exempel GymnasieexamenVi tar inte emot några betyg/intyg i pappersformat. 

Karlstads kommun, Yrkeshögskolan

Huvuddelen av Yrkeshögskolan i Karlstad håller till på Karlstads Teknikcenter (KTC). KTC är inte en vanlig skola och inte heller en vanlig arbetsplats. Det är snarare en kombination. En plats för lärande där de studerande får sin utbildning i mycket nära...


Läs mer om Karlstads kommun, Yrkeshögskolan och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads kommun, Yrkeshögskolan


Tel: 054 540 82 83

Recensioner

Det finns inga recensioner för Vårdadministratör - medicinsk sekreterare

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön