Medicinsk vårdadministratör

Yrkeshögskolan i Borås
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Borås
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: augusti 2023 - Borås
Medicinsk vårdadministratör

Medicinsk vårdadministratör

Är du intresserad av att arbeta administrativt inom hälso- och sjukvården? Vill du hjälpa patienter och personal? Då är Medicinsk vårdadministratör (tidigare medicinsk sekreterare) ett yrke för dig!

Som Medicinsk vårdadministratör är du den första personen som patienterna möter. Servicekänsla och intresse för människor är egenskaper du bör ha.

Just nu sker stora förändringar inom vårt yrke. Allt mer digitaliseras och ny teknik införs. Som Medicinsk vårdadministratör är du en nyckelperson inom den nya administrationen.
Arbetet passar dig som är strukturerad och har goda kunskaper i svenska språket. Du har förmåga att göra det komplicerade förståeligt och omvandla det vardagliga talet till medicinskt fackspråk.

Är detta utbildningen för dig?

Medicinsk vårdadministratör - vad är målet med utbildningen?

Utbildningen ger möjlighet att inhämta de teoretiska kunskaperna och träna den praktiska förmågan som du behöver för att kunna arbeta som medicinsk sekreterare, läkarsekreterare eller vårdadministratör.

Vilka kunskaper får du?

Efter avslutad utbildning kommer du att ha kompetens inom medicinsk dokumentation samt hälso- och sjukvårdsadministration. Andra arbetsuppgifter som ingår i yrket är bland annat ekonomihantering, data- och statistikbearbetning, informationshantering och personaladministration. Patientkontakt och service är ett genomgående inslag.

Efter utbildningen

Efter utbildningen finns det goda möjligheter till anställning eftersom efterfrågan på medicinsk vårdadministratör är stor. 

Förkunskaper

Behörighet till yrkeshögskolan

För att bli antagen måste du uppfylla grundläggande behörighet för yrkeshögskola eller ansöka på reell kompetens. Du hittar information om behörighet till yrkeshögskola deras hemsida. Där kan du läsa mer om grundläggande behörighet.
Har du ytterligare frågor om din behörighet kan du kontakta våra studie- och yrkesvägledare.

Om du har pågående studier men inte har gymnasieexamen eller motsvarande kan du ändå ansöka och kompletterar med ditt betyg senast den 15 juni.

Särskilda förkunskaper

För att antagas krävs godkända betyg E/G i Svenska/Svenska som andraspråk 2 och Engelska 6 eller minst betyget Godkänd i kurserna Svenska /Svenska som andraspråk B och Engelska B.

Reell kompetens

Om du inte har betyg eller intyg på grundläggande behörighet eller särskilda förkunskaper men anser att du har kompetens att tillgodogöra dig utbildningen kan du åberopa reell kompetens.
Tjänstgöringsintyg måste bifogas om du ansöker om reell kompetens. Tjänstgöringsintyget ska innehålla uppgifter om ditt arbetsområde (=arbetsuppgifter), sysselsättningsgrad, datum du var anställd och underskrift från ansvarig på din arbetsplats.

Har du frågor om din reella kompetens kan du kontakta våra studie- och yrkesvägledare.

Urval

Om vi får fler sökande än vi har platser gör vi ett urval bland de behöriga. Urval sker i två steg. Först görs ett urval på betyg där alla kallas till ett särskilt prov i svenska. Provet består av ordkunskap och uppsatsskrivning.*

Det särskilda provet genomförs i maj och tar cirka en halv dag. Kallelse skickas ut i med e-post i april.

* Du som går på gymnasiet eller läser in en kurs på Komvux ska ta kontakt med utbildningsledaren inför provet.

Examen & Intyg

Betyg ges för varje enskild kurs. Utbildningen ger yrkeshögskoleexamen till Medicinsk vårdadministratör.

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel.

Yrkeshögskolan i Borås

Längre utbildningar och korta kurser

Yrkeshögskolan i Borås har en klar idé. Vi ska kombinera teoretiska studier med praktiskt arbete och aktivt arbeta tillsammans med vårt lokala näringsliv. Det är nog inte helt unikt för just våra YH-utbildningar, men vi tror att vi är ovanligt...


Läs mer om Yrkeshögskolan i Borås och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Medicinsk vårdadministratör
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Yrkeshögskolan i Borås


Tel: 0768-885816
Mobil 0768-885816
www.boras.se

Recensioner

Det finns inga recensioner för Medicinsk vårdadministratör

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Medicinsk vårdadministratör från Yrkeshögskolan i Borås, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön