Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Motsvarar en termin
Heltid/Deltid
19 900 SEK inkl. moms
Svenska
Distans
Startdatum: Löpande - Distans

Videoreportage

Distansutbildning inredning

Inredare

Sveriges i särklass mest profilerade och uppskattade inredare Lulu Carter och Maria Celin ger dig alla kunskaper du behöver för att kunna börja (eller avancera) din karriär inom inredning och styling dagen efter du är färdig med dina studier.

Bli inredare som egenföretagare eller anställd genom att studera helt på distans. Som inredare kan du välja att arbeta både generellt eller mer specialiserat mot vissa områden.

Lär dig driva inredningsprojekt från A till Ö
Under utbildningen kommer du få komplett kompetens och kunskap för att driva hela inredningsprojekt, från första kundkontakten till presentation av färdigt förslag.

Du kommer också att få kunskaper i exempelvis:

  • Använda textilier, belysning och accessoarer på ett passande sätt
  • Förstå och använda återbruk och hållbar design i ditt arbete som Inredare
  • Hur färgsystemet Natural Color System (NCS) fungerar och ska användas
  • Skapa skalenliga planskisser


Var?
Du kan studera var du vill i världen. Utbildningen innehåller inga träffar.

När?
Du studerar i din egen takt och när det passar dig bäst vilket gör att du enkelt kan jobba fulltid vid sidan av dina studier. Det finns inga fasta tider. 

Hur?
Det enda du behöver är en dator, mobil eller surfplatta med internet. 
Utbildningen finns redo för dig i vår digitala lärplattform.

Hur länge?
Utbildningens material motsvarar en termins studier men du bestämmer alltså helt själv om du vill bli färdig fortare eller långsammare än så. Tiden det tar att genomföra alla momenten påverkas av bl.a. förkunskaper och studievana.

Behörighet
Utbildningen kräver inga behörigheter eller förkunskaper.

Ansökan
Distansinstitutet har inga krångliga ansökningar. Köp utbildningen på Distansinstitutets hemsida och börja dina studier inom några minuter.

Stöd
Du kan vara helt trygg i att vi finns här för dig när frågor eller funderingar uppstår under utbildningens gång. Du är alltid välkommen att maila och ringa oss så hjälper vi dig framåt.

Läroplan

  • Kapitel 1: Designhistoria
  • Kapitel 2: Färglära
  • Kapitel 3: Ljussättning och belysning
  • Kapitel 4: Textil
  • Kapitel 5: Ritningar-Symboler-Skala
  • Kapitel 6: Moodboards
  • Kapitel 7: Inredningsstilar
  • Kapitel 8: Styling - Kronan på verket!
  • Kapitel 9: Återbruk - Hållbar design
  • Kapitel 10: Att arbeta som inredare

Ämnesexpert

Lulu Carter Sveriges mest kända inredningsdesigner efter 18 säsonger i TV 4-programmet Äntligen hemma som inredare och stylist. Hon är också författare och har skrivit boken "Sinnliga rum: Konsten att inreda med hjärtat", som präglas av Afrika och Asien. Just de två världsdelarna är Lulus största inspirationskällor när hon arbetar med inredning.

När homestaging och homestyling lanserades var Lulu först i Sverige med att använda sig av konceptet, som går ut på att dekorera och inreda bostäder inför försäljning för att visa bostaden från sin bästa sida.

Maria Celin är inredningsdesigner känd från Husräddarna på TV3 och Arga snickaren på Kanal 5. Hon har en bakgrund från Inredningslinjen och Konstskolan och har jobbat med inredning och design i 15 års tid. 

Maria fokuserar mycket på ekologi och hållbarhet vilket i kombination med hennes breda och djupa kunskap om inredning och pedagogiska förhållningssätt gör henne till en av Sveriges mest populära inredare.

Diplom/Certifikat

  • Diplom får du efter genomförd utbildning. 

  • Certifikat kräver godkänt inlämnat arbetsprov. Detta kan göras antingen via praktik i minst 4 veckor (dessa veckor behöver inte vara sammanhängande) som du själv ansvarar för att hitta eller via en caseuppgift som du får tilldelad i utbildningens sista moment. Certifieringen är 100% valfri.

Ansökan

Distansinstitutet har inga krångliga ansökningar. Köp utbildningen på Distansinstitutets hemsida och börja dina studier inom några minuter.

Inga särskilda betyg eller behörigheter krävs.

Pris

Pris inkl. moms: 19 900 kr.

Utbildningen är inte CSN-berättigad.

Du köper utbildningen tryggt på Distansinstitutets hemsida via Klarna som erbjuder flera flexibla betalningsalternativ oavsett om du köper som privatperson eller via ett företag. Du kan dela upp betalningen på 6, 12, 24 eller 36 månader, betala med kort, betala med BankID etc.

Köp och börja din utbildning idag! 

Efter utbildningen

Efter utbildningen är du redo att starta din egen verksamhet men också att arbeta med inredning och styling på ett inredningsföretag, möbelvaruhus eller i en inredningsbutik.

Distansinstitutet

Distansutbildning på dina villkor. Det är du själv som bestämmer när, var och i vilken takt du vill studera. Distansinstitutet erbjuder distansutbildningar inom dessa områden: Socialpedagogik Kommunikation Administration PR - Public relations HR - Human resources Coaching Projektledning Inredning Samtliga...


Läs mer om Distansinstitutet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Inredare
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 71 recensioner

Nina S
(3)

3 av 5

Matilda Ö
(4)

Jättebra och intressant utbildning med bra upplägg. Hade önskat att dom gick in lite mer djupgående på hur man gör ritningar i 3D program samt mer djupgående i sista kapitlet om hur man startar eget. Ljudet var även lite dåligt ibland annars har jag inget att klaga på!

Lena L
(5)

En otrolig bra utbildning lärde mig mycket om allt inom inredning.

Recensioner
Kursrecensioner
(4,4)
Baseras på 71 recensioner
Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Inredare från Distansinstitutet, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön