Utbildning inom Fastighet

Är du en kreativ person som gillar att tänka framåt och vill vara med i utvecklingen och underhållet av olika fastigheter? Då är ett arbete inom fastighetsbranschen något för dig! Hitta din nästa utbildning inom fastighet nedan!
Visar 1-20 av 67 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 67 träffar
1
2
3
4

Mer om utbildning inom fastighet

Vill du utbilda dig inom fastighet finns det en rad olika vägar du kan välja att gå. Du kan välja att utbilda dig  till projektledare inom till exempel bygg/fastighet, fastighetsförvaltare, fastighetsekonom, fastighetsingenjör och fastighetsskötare. Du kan välja att studera till något yrkena inom fastighetsbranschen på antingen högskola/universitet, yrkeshögskola, komvux eller på en yrkesutbildning.

Utbildningar i Stockholm

Utbildningar i Göteborg

Utbildningar i Malmö

Utbildningar till Fastighetsförvaltare

I ditt arbete som fastighetsförvaltare har du ansvar över fastigheten som du arbetar i eller med. Några av dina uppgifter som fastighetsförvaltare kan vara till exempel se till att hyresgästerna i fastigheten har allt de behöver och trivs samt att ekonomin för fastigheten håller målsättningen som blivit uppställda. Dina arbetsuppgifter kan skilja sig en del från vad för arbetsplats och arbetsgivare du har.

Vill du jobba som projektledare inom fastighet?

Vill du utbilda dig till projektledare inom fastighet är det bra om du har lite förkunskaper inom fastighetsbranschen sen tidigare inom till exempel fastighetsförvaltare. När du har slutfört en utbildning som projektledare inom fastighet kommer du kunna arbeta som projektledare inom fastighetsbranschen men även inom byggsektorn med rätt utbildning. Din roll kommer vara att vara med i hela processen från planering till slutbestikning.

Utbildningar till Fastighetsekonom

Vill du utbilda dig till och arbeta som fastighetsekonom är det bra om du har en ekonomisk bakgrund alternativt erfarenhet från fastighetsbranschen sen innan. I ditt arbete som fastighetsekonom kommer du kunna budgetera och analysera den löpande ekonomin, utföra åtgärder med hjälp av gjorda ekonomiska analyser samt att du kommer även kunna göra värderingar på olika fastigheter.

Utbilda dig till Fastighetsingenjör

Vill du arbeta som fastighetsingenjör kommer du få arbeta kreativt. Du kommer bland annat få sätta nya miljömål och utveckla ny teknik för fastighetsbranschen. Detta yrke är bra för dig som har ett tekniskt. Det är stor efterfrågan av fastighetsingenjörer just för att det alltid krävs ny och aktuell kunskap inom yrket. Med andra ord är det bra framtidsutsikter för detta yrke. 

Vad innebär det att jobba som Fastighetsskötare?

I ditt arbete som fastighetsskötare kommer du vara ansvarig för att sköta fastigheternas inre och yttre miljö som till exempel att se till så att gräs och buskar runt om fastigheten är klippt och ser bra ut. Du kan även få se till att till exempel alla lampor fungerar som de ska inom fastigheten. I framtiden kommer det behövas utbildade fastighetsskötare på grund av stora pensionsavgångar. Detta yrke passar dig som är en social person som gillar att ha mycket kundkontakt. 

Jämför dina favoriter
Jobb & Lön

Vi vet vad du kommer att få i lön - Vet du?

Ta reda på vad du kan tjäna efter din utbildning och hur jobbutsikterna i din bransch ser ut.

Till Jobb & Lön

Testa dig själv

Svårt att ta ett beslut?

Räta ut dina största frågetecken med vårt utbildningstest.

Testa dig själv