Möbellinjen

Älvsby folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Älvsbyn
1 år
Heltid
CSN-berättigad

Möbellinjen

Möbellinjen är för många startskottet för ett fortsatt liv inom hantverk och kreativt arbete! Kursen består av renoveringssnickeri, möbeltapetsering samt ytbehandling/måleri och är lämplig för såväl nybörjare som för den som har erfarenhet sedan tidigare. Kursen är en bred förberedande utbildning för till exempel Carl Malmsten, Linköpings Universitet och Mittuniversitet i Kramfors och deras hantverksutbildningar. Våra kursdeltagare är alltifrån nybakta studenter till dem som är mitt i yrkeslivet eller som lagt det bakom sig.

Möbellinjen startade 1999 och grundåret är en ettårig folkhögskolekurs. Här lär man sig grundläggande tekniker inom träbearbetning för hand och med snickerimaskiner, traditionell och modern möbelstoppning samt möbelmåleri och ytbehandling både på traditionellt och modernt vis. Kursen avslutas varje år med en stor utställning för allmänheten där en del av årets renoveringsprojekt visas och säljs. Kursen präglas genomgående av återvinning och stor hänsyn till miljön.

Vid ansökan, glöm inte att bifoga ett personligt brev där du skriver om dig själv och motiverar varför du vill gå kursen.

Kursinformation

Studietakt: 100%
Kurslängd: ett år (38 veckor)
Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå
Ansökningshandlingar: hittar du på afhs.nu
Kurstid: 2020-01-07–06-09
Antal studerande: Max 12 st
Kursansvarig: Barbro Stråmo
Telefon: 070-339 94 02
E-post: barbro.stramo@afhs.nu

Förkunskaper

Du ansöker via skolans hemsida; afhs.nu

Antagningsvillkor: 
Till ansökan ska bifogas ett personligt brev. Utifrån brevet bedöms den sökandes förkunskaper, möjligheter att tillgodogöra sig utbildningen både praktiskt och teoretiskt och den sökandes mål med utbildningen. Man ska ej vara känslig för damm, dofter och höga ljud.

Kursen genomförs på svenska.

Kostnader

Att studera vid folkhögskola är avgiftsfritt och CSN-berättigat.

Kostnader:
Materialavgift 3000 kr per termin (med reservation för förändringar). Kostnader för egna renoveringsprojekt tillkommer.

Fortsatta studier

Fördjupa dig i möbeldesign med påbyggnadskursen

Påbyggnadskursen är en ettårig fortsättning på grundkursen och kompletterar den med ytterligare fördjupningar inom möbelrenovering. Ett gemensamt inredningsprojekt ingår och ett konstruktions/designprojekt ska genomföras. Mosaikarbete, karvsnitt och fotoscreenteknik är ytterligare några områden som berörs.

Största delen av kursen ägnas åt eget arbete med olika renoveringsprojekt. Från allmänheten får vi in en stor variation av renoveringsobjekt som elever i påbyggnadskursen får arbeta med. 

Startskottet för en karriär som möbelsnickare

Kursen präglas genomgående av återvinning och stor hänsyn till miljön. Utbildningen är en bra grund för fortsatt yrkesutbildning till tex tapetserare eller möbelsnickare. Det finns även flera exempel på elever som startat eget företag inom möbelrenovering efter genomförd kurs.

Kursen avslutas varje år med en stor utställning för allmänheten där en del av årets renoveringsprojekt visas och säljs.

Älvsby folkhögskola

Välkommen till Älvsby folkhögskola!

Älvsby folkhögskola vill med sin speciella atmosfär inspirera människor och hylla livet. Tanken när skolan startades var att den skulle vara: "en livets egen skola, en skola där man upptäcker vad det är att vara människa". Så välkommen med på resan, med ett...


Läs mer om Älvsby folkhögskola och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Älvsby folkhögskola

Nygrensvägen 28
942 28 Älvsbyn

Recensioner

Det finns inga recensioner för Möbellinjen

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön