Visa allastudier.se som: Mobil

Friskvårdskonsult, Utbildning

Axelsons Gymnastiska Institut
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
36 dagar
Icke studiemedelsberättigad
Axelsons Gymnastiska Institut

Friskvårdskonsult, Utbildning

Hälsocoachens yrke innebär att förebygga ohälsa genom att informera och inspirera människor till att välja en sund livsstil. 

Att vara Hälsocoach passar utmärkt för dig som har ett genuint intresse för hälsa och vill ha ett självständigt yrke. Du arbetar med hela människan, fysiskt såväl som mentalt och på flera sätt; med massage, kostrådgivning, stresshantering och stöd för att kunna genomföra bestående förändringar i sitt liv.

Diplomerad Friskvårdsmassör

Under utbildningen blir du diplomerad Friskvårdsmassör då massagen många gånger är ingången till andra uppdrag som Hälsocoach. Du kommer få djupa kunskaper i den svenska klassiska massagen och kommer kunna ge både förebyggande och friskvårdande massage, en behaglig hel- och delkroppsmassage, ansiktsmassage, taktil behandling, och kan med ett mjukt och inkännande sätt även behandla triggerpunkter. Tryckmassage utanpå kläderna kommer du också hantera med van hand.

Nu blir du även diplomerad Kostrådgivare

Som Hälsocoach möter man ofta frågor om kost från de människor man jobbar med, och då är det viktigt att kunna informera om vad man ska stoppa i sig. Från hösten 2019 ingår därför även att du blir diplomerad Kostrådgivare. 

Att starta sin egen verksamhet

Utbildningen har fokus på coaching, stresshantering, kost och massage. Andra ämnen som ingår är bland annat business och kreativitet och affärsmannaskap. och verktyg för personlig och professionell utveckling.

Efter avslutad utbildning kommer du ha en bred kunskapsbas och riklig möjlighet att utforma ditt eget arbete. Bara din fantasi sätter gränser för hur du kan arbeta med friskvård och vilka typer av projekt du kan sätta i verket.

Möjliga yrken för Hälsocoachen

Möjliga arbetsgivare, kunder och samarbetspartners är till exempel friskvårds- och badanläggningar, gym, skolor, företag, föreningar och privatpersoner. I takt med att allt fler företag och organisationer inser betydelsen av att förebygga ohälsa, ökar också efterfrågan på välutbildade hälsocoacher.

 

Förkunskaper

Slutförd gymnasieutbildning eller minst 20 år och 2 års arbetslivserfarenhet.

Examen & Intyg

Efter avslutad och godkänd utbildning blir du diplomerad Hälsocoach, diplomerad Friskvårdsmassör och diplomerad  kostrådgivare. 

Fortsatta studier

Vill du sedan läsa vidare till Massageterapeut eller Medicinsk massageterapeut kan du gå direkt in på Steg 2 i massageutbildningen.

Axelsons Gymnastiska Institut

Axelsons Gymnastiska Institut

Välj mellan kortare kurser och längre utbildningar

Välkommen till Axelsons, "The home of Swedish massage" som med sitt utbud av alternativ- och komplementär-medicinska kurser och utbildningar är Nordens största skola inom kroppsterapier.  Axelsons erbjuder ett brett utbud av allt från kortare intro- och helgkurser till rena yrkesutbildningar...


Läs mer om Axelsons Gymnastiska Institut och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Friskvårdskonsult, Utbildning
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Axelsons Gymnastiska Institut

Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Friskvårdskonsult, Utbildning från Axelsons Gymnastiska Institut, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Friskvårdskonsult, Utbildning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: