Visa allastudier.se som: Mobil

Kost- och Näringsterapeut

Nordiskt Näringscenter
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Varierande
Heltid/Deltid
Distans
Startdatum: Löpande - Distans
Nordiskt Näringscenter

Kost- och Näringsterapeut

Detta är en kvalificerad utbildning för dig som vill arbeta med kostrådgivning och som närings­terapeut. Löpande antagning innebär att du kan börja när du vill! Utbildningen går till stora delar att läsa på distans. Utbildningen är godkänd av: Kroppsterapeuternas Riskförbund, Näringsmedicinska terapeutförbundet och Komplementärmedicinska Riksförbundet.

Utbildningens innehåll
Utbildningen ger både ett makro- och mikroperspektiv på näring. Makronäring handlar om maten vi äter, kolhydrater, fetter och proteiner. Hur man komponerar en måltid som är näringsmässigt balanserad, vad man bör undvika och hur man an­­passar kosten till olika individers behov. Vi lär oss teoretiskt och praktiskt hur man ser på kosten och dess läkande egenskaper inom olika kosttraditioner, till exem­pel makrobiotik, LCHF och levande föda.

Mikronäring är en stor del av utbildningen, det handlar om enskilda närings­­ämnen, till exempel vitaminer, mineraler och fettsyror. Vi lär oss hur man kan an­vän­da enskilda vitaminer, mineraler och fettsyror terapeutiskt.

Dessutom ingår kur­ser om hur kroppen fungerar och kur­ser inriktade på speciel­la områden, till exempel matsmältningssystemet, det hormonella systemet, hjärta­- och kärl samt idrottsnutrition. Under dessa kurser fördjupas kunskaperna om hur systemet fungerar, olika analysmetoder och hur man både kan förebygga och behandla problem.

I utbildningen till Kost- och Näringsterapeut ingår också en grundkurs i ört­medicin för att ge terapeuten fler verktyg.

Vad är en kost- och näringsterapeut?
En Kost- och Näringsterapeut är en person som har studerat näringsfysiologi, klinisk nut­ri­tion, hälsosam matlagning i praktik och teori. Inom klinisk nutrition använder man individuella rekom­mendationer angående kosthållning och individuellt anpassade tillskott av vitaminer, mineraler, enzy­mer, probiotika och andra kosttillskott för att förbättra hälsan och höja livs­kvaliteten. Man vill främja hälsan genom att ge näringsämnen som kan för­bättra bio­kemiska, fysiologiska och psykologiska funktioner. 

Vad gör en kost- och näringsterapeut? 
En näringsterapeut kan ta fram ett behand­lings­program för att fylla på näringsdepåer och optimera varje persons genetiska potential. Under utbildningen får du lära dig flera effektiva analysmetoder du kan använda på den egna mottagningen, till exempel blodanalyser, artärstelhetsmätning (arteriografi) och frek­vensanalys. Dessutom lär du dig att tolka tester som görs på laboratorier.Arbetet som kost- och näringsterapeut innebär ofta att man är lite av en detektiv. Man för­söker hitta vad det är som orsakar en klients hälsoproblem. 

Man kan också arbeta med grupper och ge allmänna kostråd, hålla föredrag, blogga, hålla webinarier eller traditionella studiecirklar om hälsa och sunda matvanor. En del kost- och näringsterapeuter arbetar i hälso­kostaffärer där de kan hjälpa kunderna att göra väl under­byggda val.

Målgrupp för utbildningen
En bra grund för att utbilda sig till Kost- och Näringsterapeut är att man är intresserad av att hjälpa andra. Man kan använda utbildningen i kost- och näringsterapi som ett eget yrke, eller använda det i kombination med andra behandlingsformer. 

Flexibel utbildning till kost- och näringsterapeut
De flesta kurser går att läsa på distans. En hel del är redan inspelat, vilket innebär att man kan börja utbildningen när man vill. På några av kurserna behöver man vara närvarande eftersom de innehåller praktiska mo­ment.  Skolan har en kursportal på internet för distanskurser, skrivningar, diskussioner mellan ele­ver, fördjupande artiklar och användbara länkar.

Kostnader
Utbildningens totalkostnad är 82 500 kr

Förkunskaper

All undervisning och obligatorisk kurslitteratur är på svenska. Vi har inga formella förkunskapskrav, det viktigaste är att man har ett stort intresse för hälsofrågor.

Examen & Intyg

För att erhålla slutdiplom (Diplomerad Kost- och Näringsterapeut) krävs ett godkänt slutprov och fem fallstudier.

Kostnader

Anmälningsavgift: 2 000 kr inkl moms (ger tillgång till kursportalen med bland annat skrivningar och extramaterial samt diplom).

Utbildningen består av 28 delkurser.

Kostnad: 72 450 kr inkl 25% moms

Du bestämmer själv i vilken takt du vill läsa kurserna.

Kostnader för kursmaterial tillkommer, totalkostnad cirka 3 000 kr. Kursmaterialet betalas i samband med kurserna via faktura eller till respektive lärare.

Avbetalning:Kontakta oss om du vill ha en avbetalningsplan.

Nordiskt Näringscenter

Nordiskt Näringscenter är Sveriges ledande arrangör av kurser inom kost, näring och hälsa. I över 40 år har de anordnat kurser inom området. Idag erbjuder de kurser både på plats och på distans. Utbildningar hos Nordiskt NäringscenterBland Nordiskt Näringscenters utbud...


Läs mer om Nordiskt Näringscenter och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Kost- och Näringsterapeut
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Nordiskt NäringscenterRecensioner

Det finns inga recensioner för Kost- och Näringsterapeut

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kost- och Näringsterapeut från Nordiskt Näringscenter, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön