Visa allastudier.se som: Mobil

Art Director / Copywriter

Berghs School of Communication
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Stockholm
4 terminer
235 000 SEK inkl. moms
Svenska

Videoreportage

Art Director / Copywriter

Art Director / Copywriter

På Berghs Art director/Copywriter–program blir du en hantverksmästare i text eller form. Du jobbar med allt mellan bokstäver och bild, tonalitet och typografi, former och formuleringar. Vare sig du väljer att skriva eller att rita med din penna, inriktar dig på Copywriting eller Art direction – efter dina två år på utbildningen kommer du att vara en mångfacetterad kreatör som är expert på strategi, idé- och konceptutveckling.

Om utbildningen

Art Director/Copywriter är ett tvåårigt program för dig som älskar att lösa problem! Hälften av klassen kommer att kliva ut i arbetslivet som Art Directors och hälften som Copywriters. Här tränar du gemensamt dina förmågor i problemlösning och idéskapande - samtidigt som du utvecklar ditt valda hantverk och inriktning.

Som Art Director arbetar du med de visuella uttrycken medan du som Copywriter ansvarar för att sätta ord på era idéer. Rollerna liknar varandra mycket – ni jobbar tätt i team med att komma fram till vad som ska göras, för att sedan ansvara för olika delar i hur idéerna ska få mottagaren att känna något.

Under utbildningen bygger du din kreativa verktygslåda med teoretiska och praktiska kunskaper. Föreläsningar, seminarier, workshops, case och projekt varvas med varandra. Du jobbar med kreativa modeller i verklighetsnära projekt och tränas i din roll inför det kommande arbetslivet. I programmet ingår två praktikperioder där du får chansen att prova vingarna innan du lämnar boet för att flyga fritt.

Efter två år på  programmet Art Director/Copywriter har du byggt upp en vass portfolio, ett ovärderligt kontaktnät och många fina minnen från en väldigt intensiv och rolig tid. Möjliga arbetsgivare är förutom Reklambyråer, PR-byråer, produktionsbolag och inhousebyråer även marknadsavdelningar, start-ups och techbolag. Men vi vet också att kreativa människor kan hamna på helt andra ställen – möjligheterna är många!

 

 

Berghs School of Communication

Kraft att utvecklas – igår, idag, imorgon

Berghs School of Communication älskar all form av kommunikation och vi drivs av att se människor utvecklas! Vårt mål är att fortsätta utbilda framtidens bästa kommunikatörer, det har vi gjort sedan 1941. Berghs ligger i centrala Stockholm och erbjuder strategisk och...


Läs mer om Berghs School of Communication och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Berghs School of Communication

Sveavägen 34
11193 Stockholm

Tel: +46858755000
Fax +46858755010
www.berghs.se

Recensioner

Det finns inga recensioner för Art Director / Copywriter

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: