Visa allastudier.se som: Mobil

Art Director / Copywriter

Berghs Yrkeshögskola
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Stockholm
80 veckor
Heltid
Kommande starter
Stockholm
2020-08-10

Stockholm
2021-08-16

Stockholm
2022-08-15

Videoreportage

Berghs Yrkeshögskola

Art Director / Copywriter

Art Director/ Copywriter är en tvåårig heltidsutbildning för dig som vill bli kreatör - copywriter eller art director.

Utbildningen ger dig de kunskaper du behöver för att jobba i den kreativa sfären, både i Sverige och internationellt. Framförallt syftar utbildningen till att utveckla din förmåga till idé -och konceptutveckling, vilket är kärnan i en kreatörs yrkeskunnande.Studierna omfattar både visuell och skriftlig kommunikation. Praktikfall och praktiska uppgifter varvas med teoretiska och strategiska ämnen. Sammantaget får du de verktyg som behövs för att åstadkomma stark integrerad kommunikation.
Förutom idé- och konceptutveckling lär du dig mer om kommunikationsteori, marknadskommunikation, typografi, interaktivitet, positionering, dramaturgi, presentationsteknik, retorik, design- och reklamhistoria, kulturhistoria och integrerad kommunikation.

Art Directors går djupare inom formgivning till exempel hur färger påverkar våra sinnen, vad olika former signalerar, typografi grafiska profiler, logotyper och visuella identiteter. Copywriters fördjupar sig inom språkbruk olika typer av manusförfattande, att skriva med olika röster och att göra en verbal profil. Du tränar dina färdigheter inom olika medier som print, film, digital media, tv, event, pr och radio.På Berghs får du, som en del av skolans pedagogik, arbeta i riktiga projekt med riktiga uppdragsgivare.

Du får också en unik möjlighet att samarbeta med andra studenter som ska bli designers, marknadskommunikatörer och produktionsledare. Det ger dig erfarenhet av samverkan och gränsöverskridande idéarbete vilket är starkt efterfrågat på arbetsmarknaden, både i Sverige och internationellt.Efter utbildningen kan du arbeta som t.ex. copywriter, art director eller digital creative på reklam- eller digitala kommunikationsbyråer, eller på företag och organisationer.
Du kan också välja att arbeta som frilans inom din valda disciplin.
Vid fullbordad utbildning utfärdas ett diplom från Berghs.

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en konst- och kulturutbildning om du gått ut gymnasieskolan, gymnasiesärskolan eller motsvarande utbildning.

Du kan också vara behörig om du på annat sätt bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Berghs Yrkeshögskola

Berghs Yrkeshögskola

Kraft att utvecklas – igår, idag, imorgon Berghs School of Communication älskar all form av kommunikation och vi drivs av att se människor utvecklas! Vårt mål är att fortsätta utbilda framtidens bästa kommunikatörer, det har vi gjort sedan 1941. Berghs ligger...


Läs mer om Berghs Yrkeshögskola och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: