Visa allastudier.se som: Mobil

Communication Design

Berghs Yrkeshögskola
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Stockholm
80 veckor
Heltid
Kommande starter
Stockholm
2020-08-10

Stockholm
2021-08-16

Stockholm
2022-08-15

Videoreportage

Berghs Yrkeshögskola

Communication Design

Communication Design: Berghs tvååriga heltidsutbildning för dig som vill bli grafisk designer och jobba med communication design.

Utbildningen stärker och utvecklar framförallt din förmåga till idé och konceptutveckling, vilket är kärnan i en designers yrkeskunnande. Utbildningen ger dig också viktiga hantverkskunskaper, inom grundläggande discipliner som typografi och förpacknings -och- redaktionell design, till mer specifika spetskompetenser som UX/Service Design och motion design. Utbildningen innefattar undervisning inom områden där visuell, grafisk design och kommunikation ingår som förmedlare av kommunikation.

Studierna omfattar både praktiska tillämpningar och teoretisk undervisning, med tonvikt på praktisk problemlösning. På Berghs får du, som en del av skolans pedagogik, arbeta i riktiga projekt med riktiga uppdragsgivare inom både kultur så som musik och litteratur, men också kommersiella och ideella aktörer. Du får också en unik möjlighet att samarbeta med studenter inom andra kommunikationsyrken. Det ger dig erfarenhet av samverkan och gränsöverskridande idéarbete vilket är starkt efterfrågat på arbetsmarknaden, både i Sverige och internationellt, bland arbetsgivare och uppdragsgivare på designområdet.
På det sättet möter du kraven på framtidens formgivare som en komplett kommunikatör med förmåga till strategiskt, kritiskt och kreativt tänkande.

Efter utbildningen kan du arbeta som t ex grafisk designer, art director, digital creative eller motion designer på design-, reklam- eller digitala kommunikationsbyråer, redaktionella miljöer eller på företag som kommunicerar innehåll med hjälp av grafisk design.

Du kan också välja att arbeta som frilans inom din valda disciplin.
Vid fullbordad utbildning utfärdas ett diplom från Berghs.

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en konst- och kulturutbildning om du gått ut gymnasieskolan, gymnasiesärskolan eller motsvarande utbildning.

Du kan också vara behörig om du på annat sätt bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Berghs Yrkeshögskola

Berghs Yrkeshögskola

Kraft att utvecklas – igår, idag, imorgon Berghs School of Communication älskar all form av kommunikation och vi drivs av att se människor utvecklas! Vårt mål är att fortsätta utbilda framtidens bästa kommunikatörer, det har vi gjort sedan 1941. Berghs ligger...


Läs mer om Berghs Yrkeshögskola och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: