Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Allmän kurs - samhällsinriktning

Bromma folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Bromma
1 år
Heltid

Allmän kurs - samhällsinriktning

Allmän kurs – Högskoleförberedande kurs på Bromma folkhögskola

Behöver du skaffa grundläggande behörighet för högre studier? Gå en högskoleförberedande utbildning vid Bromma folkhögskola! Skolan erbjuder allmän kurs i 1 till 3 år. Hur länge du studerar beror på vilka ämnen du har med dig sedan tidigare. Syftet med dina studier på den allmänna kursen är att du ska få grundläggande behörighet men också lära dig studieteknik och projektarbete.

Vem passar Allmän kurs för?

Den allmänna kursen vänder sig till dig som:

  • saknar gymnasieutbildning
  • behöver komplettera din gymnasieutbildning
  • vill förnya dina gamla kunskaper från gymnasiet

Allmän kurs innebär heltidsstudier. Undervisningen på Bromma folkhögskola är mycket varierad. Du kommer att få delta i lärarledda lektioner, föreläsningar och studiebesök. Du kommer att få göra både självständiga projektarbeten och arbeten i grupp. Du träffar dina lärare mycket och har stor möjlighet att få stöd och hjälp med dina studier.

Att studera på folkhögskola är en unik upplevelse som ger både kunskaper och möjlighet till personlig utveckling. Undervisningen utgår alltid från just dina unika behov och förutsättningar. På Bromma folkhögskola står du i centrum. Du tar in kunskap utifrån dina egna förutsättningar. Du studerar i en liten klass, på en liten skola där du blir personligt bemött.

Allmän kurs ger grundläggande behörighet för högre studier

Dina studier på Bromma folkhögskolas allmänna kurs kommer att ge dig de kunskaper som är nödvändiga för antagning till en eftergymnasial utbildning (t.ex. en universitetsutbildning). Du studerar kärnämnena Svenska, Engelska, Matematik Samhällskunskap, Religionskunskap, Historia och Naturkunskap. Du kan också studera de ämnen som krävs för särskild behörighet till vissa universitetsutbildningar.

Så ansöker du

Allmän kurs på Bromma folkhögskola är högskoleförberedande. Detta innebär att utbildningen riktar sig till dig som saknar eller behöver komplettera din gymnasieutbildning.

Ansökan till Allmän kurs sker på särskild ansökningsblankett som du hittar på Bromma Folkhögskolas hemsida.

Examen & Intyg

Efter att du studerat den allmänna kursen på Bromma folkhögskola kommer du att ha grundläggande behörighet för högre studier. Du kommer att få ett intyg om att du uppnått gymnasiebehörighet så att du kan söka in till en utbildning på exempelvis universitet eller högskola genom den särskilda folkhögskolekvoten.

Kostnader

Studierna på Bromma folkhögskola är kostnadsfria och berättigar till studiemedel från CSN.

Bromma folkhögskola

Bromma folkhögskola är en plats för bildning och en mötesplats för människor som vill studera och utvecklas i en kreativ miljö. Hos oss är gemensamma upplevelser och erfarenheter utgångspunkten för kunskap, insikt, förståelse och utveckling. När alla sinnen berörs växer...


Läs mer om Bromma folkhögskola och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Bromma folkhögskola

Åkeshovsvägen 29
168 39 Bromma

Recensioner

Det finns inga recensioner för Allmän kurs - samhällsinriktning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön