Visa allastudier.se som: Mobil

EL - Allmän behörighet ABL

Distansia
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Startdatum: Löpande - Distans

EL - Allmän behörighet ABL

Bli behörig elektriker!
Med allmän elbehörighet ABL har du rätt att som elinstallatör själv utföra eller ansvara för annan yrkesmans elinstallationer i alla typer av el- anläggningar upp till 1000V. Du har även rätt att starta ditt eget elföretag och utföra eltjänster samt att ta mer ansvar på din arbetsplats.

Utbildningsmål för Allmän behörighet ABL
Kurserna ger dig de teoretiska kunskaper som fordras för att erhålla behörighet och att utföra elinstallationsarbeten. Efter genomförd och godkänd kurs ansöker man direkt hos El-säkerhetsverket som utfärdar din allmänna behörighet som krävs för att vara behörig elektriker.
Denna behörighet ger dig bland annat möjlighet att starta eget och att kunna arbeta som ansvarig behörig elektriker på arbetsplatser samt större elföretag vilket gör dig mycket attraktiv på arbetsmarknaden.

Kursinnehåll för Allmän behörighet ABL
Kursen följer Elsäkerhetsverkets gällande kunskaps- och färdighetskrav för föreskrifter enligt ELSÄK FS 2013:1 som trädde i kraft 2014-01-01.

Vid normal studietakt om du arbetar heltid samtidigt, tar kursen cirka 6-8 månader att genomföra. Förutom nedan nämnda delar ingår det också ett obligatoriskt laborationsprov som kan genomföras under en heldag och du kan välja någon av följande orter, Malmö-Göteborg-Stockholm eller Gällivare/ Malmberget.

Utbildningen är indelad i fyra kunskapsområden:

  • Elinstallationer i byggnader
  • Anläggningar för produktion och överföring av el samt industriella anläggningar
  • Elmaskiner
  • Regler och standarder

Förkunskaper

Elkraftteknisk utbildning med godkända betyg i eltekniska ämnen eller liknande.

Distansia

Distansia - E-learning utbildningar på distans

Distansia är en del av Distanskunskap Scandinavia AB. Distansia bedriver teoretiska och praktiska elkurser på distans, efter Elsäkerhetsverkets regler och krav. Distansia bedriver utbildningar som ger dig rätten till att arbeta som behörig elektriker eller som elektriker BB1.  Elutbildning på...


Läs mer om Distansia och visa alla utbildningar
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön