Energiexpert på distans

Energi och Utbildning i Sverige
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Distans
Startdatum: Löpande - Distans

Energiexpert på distans

Kursen vänder sig till dig som avser att certifiera dig som energiexpert men också till dig som ska delta i energiinventeringar, besiktningar, energianalyser och annat arbete där man behöver kunskaper om byggnadens energianvändning.

Kurserna är teoretiska blandat med praktiska övningar. De praktiska övningarna kan innebära att du ska planera en skarp besiktning vilken du får hjälp med under resans gång. Allt för att du som kursdeltagare ska bli så insatt i vad arbetet innebär som möjligt. I kursen för normal behörighet lär du dig hur klimatskärmen och de tekniska installationer tillsammans påverkar byggnadens energianvändning. För och nackdelar med olika effektiviseringsåtgärder. Lagar och förordningar som kringgärdar deklarationen.

Du lär dig hur en energibesiktning går till och hantering av energideklarationen. Du lär dig utföra energiberäkningar och utvärdera effektiviserings-åtgärder. Du får teori, regelverk och besiktningsmetodik fullt klart för dig. I kursen för kvalificerad behörighet lär du dig också byggnaders kylbehov och olika system för komfortkyla. Effektiviseringsåtgärder i byggnader med kulturhistoriska och arkitektoniska värden och vilka begränsningar det innebär för att kunna föreslå åtgärder för att sänka energiförbrukningen.

Kursen fördjupar dig i det praktiska arbetet med energideklarationen och hur den kan utföras. Du får en tydlig metodbeskrivning såväl teoretisk men även praktisk genom att vi utför en skarp besiktning vid en lämplig referensfastighet. Du blir fullständigt insatt i lagar och regelverk kring energideklarationen. Du får dessutom lathundar, mallar och referensvärden för att du ska kunna komma igång och känna att du har grundstrukturen klar för dig.

Förkunskaper

Vi som utbildare ställer inga egentliga krav för antagning, men för att eleven ska kunna tillgodogöra sig utbildningen är det bra om en grundläggande teknisk erfarenhet finns. Matematik A som exempel. För att sedan certifiera sig och arbeta krävs utöver utbildning viss praktisk erfarenhet för energiexpert. För energiexpert krävs en arbetslivserfarenhet på 5 år. Det bör vara inom området för allmän fastighetskännedom såsom fastighetsskötare med drift & underhåll, snickare, sotare etc. Av dessa 5 år ska 2 år vara specifikt inriktat mot energioptimering vilket exempelvis kan vara injustering av värme eller ventilation, projektering av VVS, ventilationsinjustering, ekonomi-trimning av värmepannor etc. Kontakta oss eller certifieringsorganet RISE om du är osäker på just din yrkeserfarenhet kring certifiering till energiexpert. Saknar du någon del av erforderlig praktisk erfarenhet rekommenderas eleven att skaffa detta innan eller efter utbildningen, exempelvis genom att samarbeta med etablerade konsulter i branschen.

Examen & Intyg

Certifierad energiexpert

Energi och Utbildning i Sverige

Energi & Utbildning är marknadsledande på distanskurser inom energi och inomhusmiljö. Sedan starten 2008 har över 1500 nöjda elever gått våra kurser. Kurserna ligger alltid i framkant och är därmed alltid uppdaterade i linje med nya direktiv. Du kan vara säker på...


Läs mer om Energi och Utbildning i Sverige och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Energiexpert på distans
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Energi och Utbildning i Sverige

Recensioner

Det finns inga recensioner för Energiexpert på distans

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Energiexpert på distans från Energi och Utbildning i Sverige, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön