Sammanfattning
Komvux
Distans
50 gymnasiepoäng
Heltid
Distans
Startdatum: Löpande - Distans
folkuniversitet vuxengymnasium på distans - psykologi 1

Psykologi 1

Drömmer du om att bli psykolog eller är du intresserad av att förstå hur människor fungerar? På Folkuniversitetets distanskurs Psykologi 1 kan du lära dig att förstå hur olika människor tänker och funderar. I denna kurs kommer du utifrån olika förklaringsmodeller få lära dig hur och varför vi beter oss på ett visst sätt och därigenom utveckla din förståelse för dig själv och andra. Kursen ger dig även kunskap om socialpsykologin såsom gruppers dynamik och utveckling samt ledarskap, makt och attityder.

Kursen i psykologi innehåller följande:

  • Psykologins historiska framväxt. I samband med det behandlas psykoanalysens och behaviorismens tidiga förklaringar av mänskliga beteenden, känslor och tankar.
  • Kognitionspsykologi och dess tillämpningar: hur människan uppfattar och förstår sin omvärld och sig själv. I samband med det behandlas hur hjärnan tar emot och bearbetar information.
  • Biologisk psykologi och dess tillämpningar: hur människan förstås utifrån fysiska förklaringar av tänkande, känslor och beteende.
  • Socialpsykologi och dess tillämpningar: hur människan påverkas och formas tillsammans med andra utifrån de grupper och organisationer hon eller han tillhör.
  • Verklighetsuppfattningar och självbilder. Hur de påverkas och formas.
  • Psykisk hälsa och ohälsa med betoning på stress och stresshantering samt kriser och krishantering

Flexibelt med distanskurs
Som elev på Folkinsititutets distanskurs i psykologi kan du själv lägga upp dina studier och plugga när det passar dig.  Det innebär en stor möjlighet för dig att kombinera studier med arbete eller annan sysselsättning.

Förkunskaper

Grundskoleutbildning eller liknande.

Folkuniversitetet Vuxengymnasium på distans

Saknar du behörighet för att plugga på högskola eller universitetet? Behöver du en utbildning för att få ett jobb? Vill du själv kunna välja var, när och hur du ska studera? Gå en eller flera gymnasiekurser på distans! Folkuniversitetet arbetar...


Läs mer om Folkuniversitetet Vuxengymnasium på distans och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Psykologi 1
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Recensioner

Det finns inga recensioner för Psykologi 1

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Psykologi 1 från Folkuniversitetet Vuxengymnasium på distans, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön