Visa allastudier.se som: Mobil

Allmän kurs - Grafisk

Grebbestads folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Grebbestad
Varierande
Heltid
CSN-berättigad

Allmän kurs - Grafisk

Allmän kurs med Grafisk inriktning

Färg, form och screentryck. Fota och printa. Utveckla din kreativitet på nya spännande sätt! Komplettera samtidigt dina grundläggande behörigheter för högskola och yrkeshögskola.

Kursen är en kombination av allmänna ämnen och inriktningen grafisk. Det innebär att du kan komplettera och förbättra dina gymnasiekunskaper, samtidigt som du får nya lärdomar och erfarenheter i grafik, konst, form och foto.

Allmänna ämnen:

Inom de allmänna ämnena kan du läsa alla gymnasiegemensamma ämnen och på så sätt få grundläggande högskolebehörighet. Vi har också ett stort utbud av andra ämnen på högre nivåer, som kan ge särskild behörighet. Undervisningen sker i form av lektioner, projektarbeten och studiebesök. Vi har temadagar och föreläsningar om aktuella ämnen.

Inriktning grafisk:

Nya metoder och klassiskt hantverk lägger grunden för dina form-kunskaper. Vi arbetar med olika typer av trycktekniker som screentryck och djuptryck. Illustration, form och måleriövningar är också en viktig del. I kursen ingår även fotoundervisning då vi bland annat arbetar med studiofotografering. Datasalen finns hela tiden tillgänglig och där har vi möjlighet att arbeta i designprogram. Grafisk är en kurs där vi både jobbar analogt och digitalt. Vi har ett nära samarbete med kursen Silver och smycke. Ett roligt samarbete som kommer ge dig en inblick i materialet silver. Du kommer få prova på att tillverka egna smycken och vi kommer att genomföra gemensamma projekt i färg och form.

Så ansöker du

För att få gå på folkhögskola måste man fylla 18 år det år som kursen börjar. Skolan kan i vissa speciella fall ge undantag. Det finns ingen övre åldersgräns.

Ansökan och antagning till allmänna kurser är löpande fram till kursstart. Terminen startar den 26 augusti 2019

Skriv ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker just den här utbildningen. Bifoga också ifylld anmälningsblankett, personbevis, betyg, arbetsintyg och andra dokument som kan vara av värde för antagningen.

Examen & Intyg

Folkhögskolan ger inte vanliga betyg. I stället får du ett gemensamt studieomdöme för alla ämnen du deltagit i. Studieomdömet bedömer inte bara faktakunskap hos dig, utan också din studieförmåga. Dessutom får du ett separat intyg över de behörigheter du klarat. Med studieomdömet kan du antas i den speciella folkhögskolekvoten när du söker till högskolan. 

Kostnader

Undervisningen på folkhögskolan är kostnadsfri och studiemedelsberättigande. Du betalar för läromedel ,studiebesök och material. På kursen grafisk betalar du 2000 kr per läsår i materialavgift. Alla studerande betalar en serviceavgift på 600 kronor per termin. I avgiften ingår: mat och fika vid olika sammankomster, försäkringsskydd under din studietid samt tryckt material.

Ämnen du kan läsa

Ämnen vi läser

  • Formgivning och design
  • Foto
  • Illustration
  • Färg och form
  • Workshop-baserat arbete
  • Bild och form
  • Grafiska trycktekniker

Grebbestads folkhögskola

Grebbestads Folkhögskola

Grebbestads Folkhögskola erbjuder elva kurser, nyrenoverat internat, fina klassrum, gymnastiksal, gym, fotolabb, klättervägg, flygel och bibliotek. Sommarkurser, konferensverksamhet och en fantastisk utsikt. Mitt i Grebbestad i norra Bohuslän ligger Grebbestads folkhögskola. Skolan ägs av Västra Götalandsregionen och grundades 1875 och...


Läs mer om Grebbestads folkhögskola och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Allmän kurs - Grafisk

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön