Allmän kurs - Silver och smycke
Allmän kurs Silver och smycke
Allt som glittrar är inte guld. Hos oss är det silver, mässing, plexi, koppar, hustak och vågor. Det finns mängder av material, tusen idéer och några till. Komplettera samtidigt dina grundläggande behörigheter för högskola och yrkeshögskola.
Kursen är en kombination av allmänna ämnen och Silver och smycke. Det innebär att du kan komplettera och förbättra dina gymnasiekunskaper, samtidigt som du får nya lärdomar och erfarenheter i silver och smyckeshantverket.
Almänna ämnen:
Måndag till onsdag läser du kurser som ger grundläggande behörighet för högskola och yrkeshögskola. Torsdag och fredag är det inriktningsämnen på schemat. Allmän kurs med inriktning innebär heltidsstudier vilket motsvarar minst 30 lektioner/vecka.
Inriktning Silver och smycke:
Praktik varvas med teori när du lär dig smyckehantverkets grundtekniker. Det handlar om utsågning av mönster, lödning, formning, ytbehandling, filning, infattning av stenar samt hantering och vård av verktyg och maskiner. Vi arbetar i silver men även i andra material som koppar, mässing, plexi, läder, gummi m.m. Du får jobba med bild, färg och form för att utveckla din formkänsla och ditt idéskapande. Allt för att du ska kunna tillverka egna smycken och föremål.
Vi har ett nära samarbete med kursen grafisk. Ett roligt samarbete som kommer ge dig en inblick i nya tekniker och material. Du kommer exempelvis få prova på att fotografera och trycka grafik. Dessutom kommer vi att genomföra gemensamma projekt i färg och form.
Förkunskaper
För att få gå på folkhögskola måste man fylla 18 år det år som kursen börjar. Skolan kan i vissa speciella fall ge undantag. Det finns ingen övre åldersgräns.
Ansökan och antagning till allmänna kurser är löpande fram till kursstart. Terminen startar den 26 augusti 2019.
Skriv ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker just den här utbildningen. Bifoga också ifylld anmälningsblankett, personbevis, betyg, arbetsintyg och andra dokument som kan vara av värde för antagningen.
Examen & Intyg
Folkhögskolan ger inte vanliga betyg. I stället får du ett gemensamt studieomdöme för alla ämnen du deltagit i. Studieomdömet bedömer inte bara faktakunskap hos dig, utan också din studieförmåga. Dessutom får du ett separat intyg över de behörigheter du klarat. Med studieomdömet kan du antas i den speciella folkhögskolekvoten när du söker till högskolan.
Kostnader
Undervisningen på folkhögskolan är kostnadsfri och studiemedelsberättigande. Du betalar för läromedel, studiebesök och material. Mer information om kostnader kan du läsa under respektive program.
Den som inte bor på skolan betalar en avgift på 1000 kronor per läsår. I avgiften ingår: mat och fika vid olika sammankomster, försäkringsskydd under din studietid samt tryckt material.
Ämnen vi läser
- Ytbehandling
- Infattning
- Emaljering
- Skiss och materialberäkning
- Presentation och utställningsteknik
- Design
- Såg, löd och filteknik
Grebbestads Folkhögskola
Grebbestads Folkhögskola erbjuder elva kurser, nyrenoverat internat, fina klassrum, gymnastiksal, gym, fotolabb, klättervägg, flygel och bibliotek. Sommarkurser, konferensverksamhet och en fantastisk utsikt. Mitt i Grebbestad i norra Bohuslän ligger Grebbestads folkhögskola. Skolan ägs av Västra Götalandsregionen och grundades 1875 och...
Läs mer om Grebbestads folkhögskola och visa alla utbildningar