Allmän kurs - Global profil

Hagabergs folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Södertälje
En termin med möjlighet till fortsättning
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Vår - Södertälje
Sista ansökan: löpande antagning

Allmän kurs - Global profil

Förändra din syn på omvärlden

Vill du få bättre koll på din omvärld – och samtidigt ha möjlighet till grundläggande behörighet samt fortsatta studier som kräver mer naturkunskap? På Allmän kurs med global profil berör profildagarna ämnen som mänskliga rättigheter, internationell utblick, ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet, globalisering och rättvis handel.

Genom laborationer och utforskande ökar vi vår förståelse för vår växelverkan med omgivningen. Vi sätter oss in i upptäckter och framsteg inom t.ex. medicin, energi och teknik ur ett historiskt, nutida och framtida perspektiv samt undersöker naturvetenskapens betydelse för vår kultur och världsbild.

Inträdeskrav

Minst 1 års studier på gymnasienivå och att du har läst Sv1/Sva1 eller motsvarande. För att nå behörighet i Naturkunskap 2 bör du ha läst Na 1a1 + 1a2 eller Na 1b.

Grundläggande behörighet

För att få behörighet från folkhögskola till högskolestudier krävs fullföljd genomgång av 3 årskurser eller motsvarande studier på gymnasienivå. Arbetslivserfarenhet kan i vissa fall ersätta 1 års studier. Du som inte är svensk medborgare behöver uppehållstillstånd för att studera på Allmän kurs.

Övrig information

Närvaro

För heltidsstudier krävs minst 80 % närvaro och detta är viktigt även i respektive ämnen för att få behörighet samt studieomdöme efter avslutad studietid.

Studieomdöme – inte betyg

På en folkhögskola ges inte betyg i enskilda ämnen. Istället ges åt den som begär det ett sammanfattande studieomdöme om elevens förmåga att bedriva studier. Omdömet sätts i en sjugradig skala och ger möjlighet att söka till högskolan via folkhögskolekvoten.

Kostnader

Allmänna kostnader

Allmän kurs har en avgift på 1 050 kr per termin, där 350 kr används för studiebesök. Kostnader för läroböcker/litteratur tillkommer.

Alla ovanstående priser med reservation för ev. ändringar.

Internat

Boende på internatet finns i mån av plats.

Kursmoment

  • Mänskliga rättigheter
  • Ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet
  • Globalisering
  • Universums utveckling och sammansättning
  • Naturvetenskapligt förhållningssätt
  • Människans växelverkan med omgivningen

Hagabergs folkhögskola

Välkommen till Hagabergs folkhögskola

Hagabergs folkhögskola ligger mitt i Södertälje med närhet till både storstad och landsbygd vilket präglar skolans kursutbud och aktiviteter. Tillsammans skapar vi en mötesplats med utrymme för ny kunskap, kulturutbyten och engagemang, både lokalt och globalt! Här ges möjlighet att...


Läs mer om Hagabergs folkhögskola och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Hagabergs folkhögskola

Erik Dahlbergs väg 60
152 70 Södertälje

Tel: 08-550 910 00

Recensioner

Det finns inga recensioner för Allmän kurs - Global profil

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön