Svenska 2

Hermods VUX
Sammanfattning
Komvux
Arboga, Arvika, Bengtsfors, Bjurholm, Boden, Borås - Visa alla  
Kommande starter

Plats & start


Lenhovda
2023-05-22

Jönköping
2023-05-29

Arboga
Flexibel

Arvika
Flexibel
Hermods VUX

Svenska 2

I kursen Svenska 2 får du arbeta mer med svenska språket. Du kommer att utveckla din förmåga att tala, läsa och skriva på svenska. I kursen kommer du bland annat att få i uppgift att skriva olika texttyper, värdera och hänvisa till olika källor, analysera litteratur och film och göra en muntlig presentation med stöd av en bildpresentation. Du kommer också få kunskaper om litteraturvetenskap, språksituationen i Sverige och övriga Norden, samt grammatik.


Efter utbildningen

Har du utvecklat dina kunskaper inom det svenska språket. Du har bland annat fått kunskap om litteraturvetenskap, litteraturhistoria och språkvetenskap.


Förkunskaper och behörighet

Svenska 2 bygger på kunskaper i kursen Svenska 1.

För att ansöka om utbildning på gymnasial nivå så behöver du vara folkbokförd i den kommun där du ska söka utbildningen. Det beror på att det är din kommun som sköter antagningen och som beslutar om du får läsa utbildningen du sökt eller ej.

Du ska ha fyllt 20 år, eller om du fyller 20 under året så får du påbörja dina studier under andra kalenderhalvåret (hösten). Har du slutbetyg från gymnasiet får du börja studera trots att du inte fyllt 20 år.


Innehåll och upplägg

I kursen kommer du arbeta med och kring det svenska språket, men även andra nordiska språk behandlas. Din förmåga att kommunicera i tal och skrift utvecklas under kursens gång. En viktig del i kursen är också att läsa och reflektera över texter, såsom skönlitteratur från olika tider och kulturer. I kursen kommer du bland annat få i uppgift att analysera film och hålla ett muntligt föredrag. Kursen ger dig även en inblick i litteraturvetenskap, litteraturhistoria och språkvetenskap. Vi följer Skolverkets kursplan för Svenska 2. Kursen Svenska 2 ger dig kunskaper i: Litteraturanalys Muntlig och skriftlig förmåga med anpassning till olika syften. Språkets uppbyggnad. Språksituationen i Sverige och Norden. Litteraturhistoria. Bra att veta för dig som ska läsa Svenska 2: I kursen ska två romaner på samma tema läsas. Längre fram i kursen ska du arbeta med två filmer, också dessa med ett gemensamt tema. Klicka här för att se en lista på olika teman. https://docs.google.com/document/d/1vwUE39_Ay2yIO-laxgE4ROuE9YejIEqUWp1L6ZNEn2k/edit En kurs med mycket att läsa och skriva, vilket tar tid. Kursen bör läsas i minst tio veckor eller på halvfart.

Här hittar du kurslitteraturlistan.

Varför välja Hermods VUX?

Distansutbildningar

CSN-berättigad

86% rekommenderar denna utbildning/utbildare

Hermods VUX

Snabbaste vägen till högre studier eller jobb

Vuxenutbildning på distans eller flexibelt i klassrum Hermods erbjuder ett brett och modernt utbud av vuxenutbildning. Hos oss kan du läsa om du saknar högskolebehörighet, vill byta yrke eller önskar höja din kompetens. Vi erbjuder över 150 gymnasiekurser och yrkesutbildningar...


Läs mer om Hermods VUX och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Svenska 2
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Hermods VUXRecensioner

Det finns inga recensioner för Svenska 2

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Svenska 2 från Hermods VUX, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön