Automationsingenjör, Co-op

Högskolan i Gävle
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Gävle
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Gävle

Automationsingenjör, Co-op

En automationsingenjör arbetar vanligtvis med datorbaserade styrsystem i gränslandet mellan elektriska och mekaniska system. Därför är utbildningar till automationsingenjör vanligtvis baserade på maskinteknik eller elektroteknik. Hos oss är utbildningen baserad på huvudområdet elektroteknik. Utbildningen inleds med grundläggande kurser i automation, matematik och ellära. Successivt fördjupas studierna inom matematik och elektroteknik där mätteknik, elkraft och reglerteknik är centrala kurser. Moderna automationssystem är datorbaserade och det gör att kunskaper inom programmering och datakommunikation är eftertraktade. Som automationsingenjör är det också av vikt att ha kännedom om de processer som ska automatiseras och därför ingår kurser i energisystem och maskinteknik i utbildningen. Programmet avslutas med kurser i automationssystem och robotteknik innan examensarbetet.

CO-OP - ARBETSLIVSERFARENHET REDAN UNDER STUDIETIDEN!
Co-op innebär att du varvar studier med arbete under planerade arbetsperioder. Kombinationen av teoretiska studier samt arbete på ett företag gynnar både dig som student, som får omsätta teorin i praktiken, och företaget som får in ny kunskap. Som student får du även nyttig arbetslivserfarenhet om vad det kommande arbetslivet innebär samtidigt som du knyter värdefulla kontakter inför framtiden.

I utbildningen finns totalt fyra arbetsperioder på vardera tio veckor vilket innebär en sammanlagd studietid på fyra år. Co-op-plats söker du via platsannonser från de företag som Högskolan samarbetar med eller så ordnar du en Co-op-plats på egen hand. Co-op-platserna är begränsade och Högskolan kan inte garantera dig en plats på något av de företag som är knutna till Högskolan. Det är företaget som avgör om din ansökan och intervju leder till en anställning.

Om du är intresserad av Co-op så kommer du att få mer information innan du väljer studieformen under din första termin.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet +Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c eller Matematik D.

Examen & Intyg

Högskoleingenjörsexamen

Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle - populär och miljöcertifierad Gör som 16 000 andra -plugga på Högskolan i Gävle. Vi erbjuder dig både unika och utmanande utbildningar. Du kan läsa yrkesutbildningar som sjuksköterska och lärare eller varför inte fördjupa dig i ingenjörernas-...


Läs mer om Högskolan i Gävle och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Automationsingenjör, Co-op
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Högskolan i Gävle


Recensioner

Det finns inga recensioner för Automationsingenjör, Co-op

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Automationsingenjör, Co-op från Högskolan i Gävle, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön