Automationsingenjör - mjukvara

Jönköping University - YH-utbildningar
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Jönköping
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Automations- och robotingenjör

Automationsingenjör - mjukvara

Vill du arbeta med att skapa framtidens automatiserade produktion?

Vill du jobba med automation och programmering och leda arbetet med att effektivisera tillverkningsprocesser? Gå Automationsingenjör - mjukvara!

Utbildningen till Automationsingenjör- mjukvara passar dig som är intresserad av automation och programmering och vill jobba inom avancerad tillverkning. Du får högt efterfrågade specialistkunskaper inom automation, programmering, IT-säkerhet och fjärrstyrning.

Utbildningen motsvarar 400 YHP.

Du får lära dig

Utbildningen till Automationsingenjör - mjukvara ger dig specialistkunskaper inom automation och programmering. Du lär dig programmering av robotar och att hantera elkonstruktion inom process- och automationsområdet. Utbildningen ger färdigheter att driftsätta, planera och genomföra provning och testning, samt att genomföra service av el- och automationsanläggningar.

Under utbildningen får du fördjupade kunskaper om process- och automationsutveckling inom avancerad tillverkning och lär dig att konstruera och automatisera tillverkningsprocesser. Du får även kunskaper inom ledarskap, maskinsäkerhet och konstruktion för att kunna arbetsleda och delta i projektgrupper.

Utbildningen sker i en av landets mest välutrustade och moderna robotverkstäder och lärarna har omfattande branscherfarenhet.

Praktik

Våra yrkesutbildningar lägger stor vikt vid praktiska färdigheter och målet är att du ska vara väl förberedd för ditt kommande yrke och kunna få rätt arbete direkt efter utbildningen. Därför består 25 procent av utbildningen av praktik i form av LIA (Lärande i arbete) ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen.

Framtida jobb

Efter utbildningen kan du få anställning som process- och/eller automationsingenjör. I yrkesrollen kan du få ansvar för att planera, utforma, testa, driftsätta, utveckla och förbättra automationsanläggningar. Du kan också jobba som eltekniker eller service-, och drifttekniker.

Efter utbildningen

Grundläggande behörighet samt:

- Elektromekanik 100p

- Mekatronik 1 100p eller Fysik 1 Matematik 2 med lägsta betyget E/3/G eller motsvarade.

ELLER: Grundläggande behörighet, samt 2 års arbetslivserfarenhet som industrielektriker, robotoperatör eller underhållstekniker, enligt motsvarandebedömning beslutad av Ledningsgruppen.

Examen

Yrkeshögskoleexamen inriktning Automationsingenjör - mjukvara, 400 yhp.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och finansieras med statliga medel. Som studerande är du också berättigad till stöd från CSN.

Kurser

År 1

 • Yrkesrollen och projektledning
 • Elkonstruktion
 • Mekatronik
 • Styrsystem
 • Reglerteknik 1
 • Maskinsäkerhet
 • LIA 1
 • Reglerteknik 2

År 2

 • Processteknisk matematik
 • Robotteknik
 • LIA 2
 • Avancerade styrsystem
 • Industriell IT
 • Examensarbete
 • LIA 3

Jönköping University - YH-utbildningar

YH-program Jönköping University

Vill du utvecklas i ditt jobb? Eller starta en helt ny karriär? Då är en yrkeshögskoleutbildning rätt val! En Yh-utbildning är framtagen och bedrivs i nära samarbete med arbetslivet. Den ger rätt kompetens för att bli framgångsrik i det yrke...


Läs mer om Jönköping University - YH-utbildningar och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Automationsingenjör - mjukvara
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Hitta till utbildaren

Jönköping University - YH-utbildningar

Gjuterigatan 5
55318 Jönköping

Recensioner

Det finns inga recensioner för Automationsingenjör - mjukvara

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Automationsingenjör - mjukvara från Jönköping University - YH-utbildningar, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön