YH - Småskalig livsmedelsproduktion

Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Gamleby
40 veckor
Heltid
CSN-berättigad

YH - Småskalig livsmedelsproduktion

YH-Småskalig livsmedelsproduktion

200 YH-POÄNG

Utbildningen ger dig kunskaper för att planera, driva och vidareutveckla en småskalig men affärsmässig och resurseffektiv livsmedelsproduktion med fokus på hållbarhet. Du får även övergripande kunskaper om besöksnäring och entreprenörskap, vilket ger dig möjlighet att bredda kärnverksamheten och få ökad lönsamhet.

Merparten av utbildningen sker på plats i Gamleby, vissa teoretiska delar kan genomföras på distans.

Efter avslutad utbildning kan du:

  • Bedriva småskalig livsmedelsproduktion på ett hållbart, affärsmässigt och lagenligt sätt med fokus på hållbara metoder inom odling, djurhållning och förädling.
  • Använda ny kunskap, teknik och innovation inom området livsmedelsproduktion.
  • Identifiera mervärden (unique selling points) i verksamhetens utbud för att befästa och utveckla ett starkt varumärke och på ett relevant sätt marknadsföra dina produkter till målgruppen främst genom digitala medier och storytelling.
  • Väga samman produktionsmål, kvalitetsmål, marknad, miljömål och ekonomiska mål och därefter fatta självständiga beslut för en hållbar utveckling av verksamheten, exempelvis enligt LEAN-metoden. Du lär dig att coacha medarbetare och lösa personalkonflikter.
  • Kommunicera med relevanta yrkestermer från den småskaliga livsmedelsproduktionen på engelska eller annat främmande språk för att kunna samverka med besöksnäringen.

Var genomför jag LIA (lärande i arbete)?

LIA genomförs i hela Sverige och ibland utomlands. I samråd med utbildningsledaren väljer du något eller några etablerade företag där du gör din LIA-period. Du behöver räkna med att dessa företag finns på annan ort än där du bor. Du betalar resor, uppehälle och boende själv under din LIA-period.

Mer om utbildningen

Utbildningen ger dig kunskaper för att planera, driva och vidareutveckla en småskalig men affärsmässig och resurseffektiv livsmedelsproduktion med fokus på hållbarhet. Du får även övergripande kunskaper om besöksnäring och entreprenörskap, vilket ger dig möjlighet att bredda kärnverksamheten och få ökad lönsamhet.

Efter avslutad utbildning kan du Bedriva småskalig livsmedelsproduktion på ett hållbart, affärsmässigt och lagenligt sätt med fokus på hållbara metoder inom odling, djurhållning och förädling. Använda ny kunskap, teknik och innovation inom området livsmedelsproduktion.Identifiera mervärden (unique selling points) i verksamhetens utbud för att befästa och utveckla ett starkt varumärke och på ett relevant sätt marknadsföra dina produkter till målgruppen främst genom digitala medier och storytelling. Väga samman produktionsmål, kvalitetsmål, marknad, miljömål och ekonomiska mål och därefter fatta självständiga beslut för en hållbar utveckling av verksamheten, exempelvis enligt LEAN-metoden.

Du lär dig att coacha medarbetare och lösa personalkonflikter. Kommunicera med relevanta yrkestermer från den småskaliga livsmedelsproduktionen på engelska eller annat främmande språk för att kunna samverka med besöksnäringen.Utbildningen leder till en yrkesexamen, för att få examensbevis krävs minst betyget godkänt i samtliga kurser. 

Förkunskaper

Utbildningen kräver grundläggande behörighet, vilket betyder att du har avlagt en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning. Behörighet har även du som genom svensk eller utländsk utbildning eller praktisk erfarenhet eller på gå grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen. Om du saknar något av ovan kan du ändå söka till utbildningen och bli antagen om du bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen och därefter utöva det yrke som utbildningen förbereder för. Högst 20% av platserna kan avsättas till sökande som uppfyller dessa kriterier men saknar formell behörighet.

Examen & Intyg

Du som inte har fått betyget Godkänd på samtliga kurser tilldelas utbildningsbevis, på detta redovisas betyg på de kurser som du slutfört

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri men du står själv för böcker, studiematerial och andra omkostnader under utbildningen.

Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge

Småskalig affärsmässig livsmedelsproduktion med fokus på hållbarhet

Ettårig utbildning på helfart, 200 Yhp Utbildningen ger dig kunskaper i att planera, driva och vidareutveckla en småskalig, affärsmässig och resurseffektiv livsmedelsproduktion med fokus på hållbarhet. Du får övergripande kunskaper om företagsekonomi, marknadsföring och entreprenörskap, vilket ger dig möjlighet att...


Läs mer om Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om YH - Småskalig livsmedelsproduktion
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge

Gamlebygymnasiet
594 32 Gamleby

Recensioner

Det finns inga recensioner för YH - Småskalig livsmedelsproduktion

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen YH - Småskalig livsmedelsproduktion från Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön