Datadriven affärs- och verksamhetsutveckling

IHM Business School
Sammanfattning
Korta Yh-utbildningar
Distans
13 veckor
CSN-berättigad
Distans
Startdatum: 2024-09-02 - Distans
IHM Business School Göteborg

Datadriven affärs- och verksamhetsutveckling

DRIV STARKARE RESULTAT MED AVANCERAD DATAINSAMLING

Få färdigheterna och verktygen för att effektivt omvandla tillgänglig data till konkreta affärs- och verksamhetsfördelar, vilket bidrar till att överbrygga gapet mellan data och praktisk nytta i företaget.

Kombinationen av ökad datamängd och kraftfulla verktyg för hantering och analys av stora dessa har skapat stora möjligheter för datadriven affärs- och verksamhetsutveckling.

Data och dataanalys ger ökad förståelse för kunder och kundbeteende samt att hitta och utveckla områden där det finns förbättringspotential – faktorer som idag är nycklar till framgångsrik affärs- och verksamhetsutveckling.

Tydligt är att bolag som lyckas att implementera ett datadrivet arbetssätt får konkurrensfördelar på marknaden. Vice versa riskerar företag som inte klarar denna omställning att halka efter i konkurrensen och i slutändan slås ut på marknaden.

Kursen vänder sig till dig som arbetar med försäljning, affärs-, verksamhetsutveckling- och/eller hållbarhetsutveckling men även du som arbetar med ekonomistyrning, projektledning eller teamledning har stor nytta av den. Genom denna kurs får dunyckelkompetenser för att överbrygga gapet mellan tillgängliga data och verklig affärs- och verksamhetsnytta. 

DET HÄR ÄR EN KORT YH-KURS

IHMs korta YH-kurser är kostnadsfria, flexibla, på deltid och distans och skräddarsydda för arbetsmarknadens behov. YH-kurserna riktar sig till dig som redan är verksam inom en bransch, har arbetat inom samma område alternativt att du har tillgodogjort dig kompetensen via studier. Syftet med utbildningen är att bygga vidare och bredda din kompetens för att ta nya steg i karriären.

Att läsa en kurs på distans har många fördelar. Du får kvalificerad utbildning där det passar dig. Dessutom kan du flexibelt bestämma ditt schema efter dina preferenser och så kommer du i kontakt med andra deltagare spridda över hela Sverige.

Att läsa en deltidskurs samtidigt som du arbetar ger inte bara skjuts i din karriärutveckling, det kan också vara ett sätt att prova något nytt - utan en paus i din karriär.

Samtliga kurser kräver grundläggande behörighet (slutbetyg ifrån gymnasieskola, eller motsvarande) i kombination med specifik yrkes-/utbildningserfarenhet - var därför noga när du ansöker så att alla relevanta betyg och intyg bifogas i din ansökan. 

Förkunskaper

För att din ansökan skall bedömas behöver du skicka in dina gymnasiebetyg (eller motsvarande) samt fylla i och bifoga bilaga för Yrkeserfarenhet.

Behörighet

Gymnasieexamen med godkänt betyg i kurserna Svenska 1, Matematik 1 och Engelska 5, eller motsvarande.

Godkänt betyg i Engelska 6 och Svenska 2, eller motsvarande.

Minst ett års yrkeserfarenhet inom hållbarhetsutveckling/ansvar, operativ ledning (exempelvis projekt- eller teamledning) eller ekonomistyrning.

Kursinnehåll

  • Dataanalys som verktyg för strategisk verksamhetsutveckling
  • Dataanalys och BI-verktyg

UPPLÄGG

  • Förinspelade teorifilmer från ansvariga lärare på kursen
  • Schemalagda valfria workshops på dagtid (spelas ej in)
  • Digitalt studiematerial
  • Instuderingsfrågor, övningar och reflektionsuppgifter
  • Examinationer sker individuellt på distans för respektive delkurs
  • Eventuellt tillkommer kurslitteratur

Alla studerande startar kursen samtidigt men du väljer själv när vilken tid i veckan det passar dig att studera. Schemalagda tillfällen med lärare är inte obligatoriska men en stor del av pedagogiken på IHM Yrkeshögskola bygger på egna erfarenheter från lärare och kursdeltagare. Examinationer sker på distans för respektive delkurs. 

Examen & Intyg

Efter kursen har du kompetens och verktyg för att fullt ut dra nytta av den kraft som finns bakom dataanalys, dvs att optimalt analysera och konkludera data till värdefulla och proaktiva strategier och insikter.

Kursen ger en djup, holistisk förståelse av hela kedjan; från datainsamling till affärs- och verksamhetsbeslut och förändringsarbete.

Du kommer att få strategisk kompetens inom dataanalys men även färdigheter för att omsätta sina kunskaper praktiskt och då främst med Excel och Power BI som är ledande verktyg inom området. En viktig del i kursen är visualisering då dataanalys oftast blir verkningslös utan detta.Du blir även rustad medkompetensoch verktyginom förändringsledning då dataanalys måste genomsyra hela organisationen och behöver spridas tvärfunktionellt för att nå sin fulla potential.

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel. Ansök hos CSN. Kostnad för litteratur tillkommer.

IHM Business School

IHM utvecklar kompetensen som utvecklar näringslivet

Det märks att du gått på IHM IHM Business School är en privat, fristående affärsskola helägd av den ideella stiftelsen IHM med affärsskolor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Kalmar. Verksamheten bedrivs helt utifrån marknadens krav och önskemål och är ett...


Läs mer om IHM Business School och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Datadriven affärs- och verksamhetsutveckling
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

IHM Business SchoolRecensioner

Det finns inga recensioner för Datadriven affärs- och verksamhetsutveckling

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Datadriven affärs- och verksamhetsutveckling från IHM Business School, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön