IHM Projektledning

IHM Business School
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Göteborg, Stockholm
16 veckor
Deltid
87 375 SEK inkl. moms
Kommande starter

Plats & start


Göteborg
87 375 SEK
Löpande starter

Stockholm
87 375 SEK
Löpande starter

Distans
87 375 SEK
Löpande starter
IHM Projektledning

IHM Projektledning

Aktivitetsplanering, ekonomi och det personliga ledarskapet

För dig som vill utveckla din förmåga att leda komplexa affärs- och verksamhetsprojekt. IHM Projektledning riktar sig till dig som vill utveckla din förmåga att planera, leda, styra och genomföra projekt i komplexa och dynamiska miljöer med både traditionella och agila metoder.

För att känna trygghet, självförtroende och snabbare kunna prestera i rollen som projektledare, får du möjlighet att utveckla både kunskaper och färdigheter i hur du gör arbetet i projektet mer förutsägbart och hanterbart för dig själv och projektmedlemmarna.

Du får också färdigheter i hur du gör för att ge projektet en inriktning och för att välja en lämplig projektplaneringsmetod, så att du kan leverera affärsnytta till projektets intressenter.

Projektledning handlar om hur du får människor att samverka och uppnå resultat tillsammans i en temporär organisation, där förutsättningarna varierar och förändras under projektets livscykel.

För att lära dig behärska projektets alla faser och de utmaningar som uppstår i ett komplext affärs-och verksamhetsprojekt, är färdigheter inom ledarskap, kommunikation, förhandling och konflikthantering i fokus på IHM Projektledning.

Innehållet kan även skräddarsys och utvecklas för företagsanpassat genomförande. STEFAN ANDERSSON Viridis IT Jag och två andra med samma synsätt hur man ska driva företag valde att dra igång Viridis IT. Vi har hela tiden följt de saker vi lärde oss på IHM, och det är ju egentligen inte några svåra saker. Hur man ska driva sina affärer, vilka kunder man ska välja, varumärkesbyggande och positionering osv. var saker jag lärde mig mycket om på IHM. Det har jag haft enormt stor nytta när vi byggt upp företaget. På IHM diskuterade och utbytte vi erfarenheter, såväl framgångar som misstag. För det har gått fantastiskt bra för oss.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som har en examen från gymnasieskola eller motsvarande. Du bör ha några års arbetslivserfarenhet. Boka personligt möte för rådgivning.

Nivå och omfattning

Omfattning

IHMs projektledarutbildning löper över en termin och är förlagd till en eftermiddag/kväll per vecka. Utbildningen startar med teambuilding som löper över en helg. För mer detaljerad information om dagar och tider gör en intresseanmälan så berättar vi mer. 

Nivå

Certifikat IHM. Kan läsas som fristående certifikat eller som del av examen Marknadsekonom DIHM. Innehållet i utbildningen stödjer studier inför PMI och IPMA, men dessa certifieringar är fristående från examinationen i IHM Projektledning.

Tillval: IHM mentor

För att få maximal utdelning av din utbildningssatsning kan du välja till en personlig mentor som hjälper dig att tackla dina utmaningar och säkerställer din personliga utveckling. IHM matchar dina behov med utbildade och erfarna mentorer.

Upplägg

17 dagar med träffar en gång i veckan under en termin.

Kursinnehåll

RESULTAT EFTER UTBILDNINGEN

  • Utbildningen ger dig kompetens att självständigt leda projekt med stöd av relevanta projektmetoder, både traditionella och agila, och de professionella normer som etablerats inom t ex IPMA & PMI.
  • Du lär dig att, utifrån uppdragsgivarens affärs- eller verksamhetsutmaning, skapa en relevant inriktning och omfattning av det arbete som ska göras inom projektets ram.
  • Du lär dig analysera och bedöma ett projekts genomförbarhet med hänsyn till affärsnytta och risk för projektets intressenter.
  • Du lär dig att, utifrån ett helhetsperspektiv på projektledning, analysera, bedöma och hantera komplexa företeelser, frågeställningar och situationer som uppkommer under ett projekts livscykel
  • Utbildningens läranderesultat ingår som tre delkvalifikationer på SeQF 6 nivå i studiegången mot Marknadsekonom DIHM.

Examen & Intyg

Certifikat IHM Business School.

Projektledning kan läsas som fristående certifikat eller som del av examen Marknadsekonom DIHM.

Kostnader

Utbildningsavgift:

För företagsfinansiering: 69 900kr exkl. moms

För privatfinansiering: 87 375kr inkl. moms 

Anmälningsavgift: 2 500ke exkl. moms

IHM Business School

IHM utvecklar kompetensen som utvecklar näringslivet

Världen förändras, följer du med? IHM ger dig förmågan att förändra och förändras med kompetensen som framtidens arbetsmarknad kräver. Hos oss får entreprenörer och intraprenörer omge sig med likasinnade och sporra varandra till vassare idéer. Med aktuell och relevant kunskap...


Läs mer om IHM Business School och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om IHM Projektledning
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

IHM Business SchoolRecensioner

Det finns inga recensioner för IHM Projektledning

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen IHM Projektledning från IHM Business School, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön