Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Komvux
Distans
Svenska
Distans
Startdatum: Löpande - Distans

Historia 3

Välkommen till Historia 3 (HISHIS03). Att få berätta en rolig eller spännande historia bland vänner och familj kan både vara trevligt och spännande, och att berätta om något som hänt i sitt liv för någon annan är både intressant och lärorikt.

Det har alltid funnits ett behov att få skildra spännande historier om hur det en gång har varit är något. Runt lägereldar över hela världen genom alla tider har personer berättat dramatiska historier om det förflutna som säkert både skrämt och hänfört. Vare sig det handlar om roliga, sorgliga eller dramatiska historier så är det gemensamma att de handlar om det som en gång varit.

Det kan handla om det som hände för 5 minuter sedan eller det som hände för 5000 år sedan. Vad är det då som skiljer dessa personliga historier ifrån ämnet och vetenskapen historia? Jo, i denna kurs kommer vi att lära oss att det är svårt att komma fram till en absolut sanning speciellt då vi studerar väldigt gammal historia. Ofta saknas väldigt många källor och då är det upp till historikern att fylla dessa luckor. Detta är inte alltid lätt men med vetenskapliga metoder så finns det alltid en möjlighet att finna svar även på de mest svåra historiska frågor.

Med hjälp av olika typer av källor kan vi få bilder av det som en gång varit, detta är alltså historikerns uppgift, att försöka ge så tydliga bilder av det förflutna som det möjligtvis går. Ett viktigt syfte med historia är att vi med hjälp av den kan förstå dagens samhälle bättre. Men vi måste också studera historia för att bekämpa lögner och förfalskningar. Att historier förvanskas och förvrängs är ingen nyhet men det är historikerns uppgift att avslöja och bekämpa dessa lögner.

I denna kurs kommer vi att studera 1800-1900 talets förändringsprocesser, du kommer exempelvis titta närmare på industrialiseringens påverkan på individer och grupper i samhället, vi kommer också studera hur dessa processer fortfarande påverkar oss. Vi kommer även i denna kurs även titta närmare på hur historia används t.ex. på arkiv och inom museivärlden.

Avslutningsvis kommer du utifrån ett valfritt och spännande ämne skapa din egen uppsats och kanske själv lägga en egen pusselbit till det stora historiska pusslet som ständigt blir allt större. Nu förstår du säkert att det blir en mycket spännande kurs att fram emot.

Nu kör vi!

InfoKomp Vuxenutbildning

Infokomp har en positiv människosyn. Vi utgår från att alla kan lära och ta ansvar för sitt lärande. Den bärande tanken i Infokomp:s pedagogik är därför det livslånga och livsvida lärandet. Vi vill att kunskap ska bidra till en fördjupad...


Läs mer om InfoKomp Vuxenutbildning och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Historia 3
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

InfoKomp VuxenutbildningRecensioner

Det finns inga recensioner för Historia 3

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Historia 3 från InfoKomp Vuxenutbildning, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön