Sammanfattning
Yrkeshögskola
Jönköping
400 yhp
Heltid
CSN-berättigad
Elektroniktekniker

Elektroniktekniker

Arbeta i en utvecklande bransch som elektroniktekniker!

Elektronik finns idag i allting, och elektronikbranschen blir alltmer viktig för alla andra branscher och industrier. Som elektroniktekniker får du arbeta självständigt med planering, utveckling och effektivisering av produktion inom elektronik. Den här utbildningen ger dig kompetens att arbeta med konstruktion, felsökning, testning och produktionssättning av elektroniska komponenter.

Med kompetens att beräkna, konstruera, produktionssätta, felsöka och serva inom elektronisk tillverkning och mikroprocessteknik blir du en viktig kugge inom tillverkningsindustrin. Du kommer att besitta spetskompetens som möjliggör för företag att digitalisera och automatisera sin produktion. Utbildningen fokuserar på att ge en tydlig yrkeskompetens och fokuserar såväl på teknik som mer allmän kompetens inom produktionsekonomi, produktionsteknik, design och konstruktion. Efter utbildningen är du rustad för att självständigt bereda och planera produktion av elektroniksystem, självständigt analysera produktionsprocesser, identifiera utvecklingsområden samt planera underhållsaktiviteter för optimering av elektronikproduktion.

Utbildningen har tagits fram i nära samarbete med företag inom tillverkningsindustrin så att den direkt svarar mot branschens kompetensbehov. Den omfattar många praktiska moment där du kommer att få lära dig hur man arbetar som elektroniktekniker.

När du söker till den här utbildningen, så tar vi inte bara hänsyn till dina formella meriter som examen och betyg. Din erfarenhet och personliga drivkraft har stor betydelse och därför har vi möjlighet att bevilja en studieplats även till dig som inte har formell behörighet. Vi gör då en individuell bedömning av dina yrkeserfarenheter och din förmåga att genomföra utbildningen. Mer om hur det fungerar kan du läsa på sidan för Antagning.

Utbildningen är kostnadsfri och finansieras med statliga medel. Som studerande är du också berättigad till stöd från CSN.

Praktik

Våra yrkesutbildningar lägger stor vikt vid praktiska färdigheter och att du ska vara väl förberedd för ditt kommande yrke, och kunna få rätt arbete direkt efter utbildningen. Därför är utbildningen en inspirerande kombination av teori och praktik. Stora delar av utbildningen består av praktik i form av LIA (Lärande i arbete) ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen.

Efter utbildningen

Utbildningen ger dig kompetens att arbeta som elektroniktekniker, elektronikmontör, produktionsberedare, planerare och testtekniker inom elektronik. Du kommer kunna arbeta med all typ av beredning, konstruktion, lödning och felsökning av elektroniksystem. Arbetsmarknaden är väldigt god för personer med elektronikkompetens.

Behörighet

Grundläggande behörighet eller motsvarande kunskaper.

Ansökningstid: 2021-03-15 - 2021-04-15

Examen

Yrkeshögskoleexamen inriktning Elektroniktekniker.

Kurser

År 1

 • Elektroniktekniker - Introduktion, 50 Yhp
 • Produktionsteknik, 25 Yhp
 • Lödningsteknik, 25 Yhp
 • Analog och Digital teknik 1, 25 Yhp
 • Design och konstruktion 1, 25 Yhp
 • Test 1, 25 Yhp
 • LIA 1 – Elektroniktekniker, 25 Yhp

År 2

 • Analog och Digital teknik 2, 25 Yhp
 • Design och konstruktion 2, 25 Yhp
 • LIA 2 – Elektroniktekniker, 25 Yhp
 • Test 2, 25 Yhp
 • Underhåll och driftsäkerhet, 25 Yhp
 • Produktionsekonomi, 25 Yhp
 • LIA 3 - Elektroniktekniker, 25 Yhp
 • Examensarbete, 25 Yhp

Jönköping University - YH-utbildningar

YH-program Jönköping University

Vill du utvecklas i ditt jobb? Eller starta en helt ny karriär? Då är en yrkeshögskoleutbildning rätt val! En Yh-utbildning är framtagen och bedrivs i nära samarbete med arbetslivet. Den ger rätt kompetens för att bli framgångsrik i det yrke...


Läs mer om Jönköping University - YH-utbildningar och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Elektroniktekniker
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Hitta till utbildaren

Jönköping University - YH-utbildningar

Gjuterigatan 5
55318 Jönköping

Recensioner

Det finns inga recensioner för Elektroniktekniker

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Elektroniktekniker från Jönköping University - YH-utbildningar, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön