Sammanfattning
Yrkeshögskola
Karlstad
400 yh-poäng
Heltid

Processtekniker

Den moderna processindustrin är idag en högteknologisk bransch. Vill du vara med och fortsätta den spännande utvecklingen av det som många kallar ”navet i den värmländska industrin”, ska du bli processtekniker.

Studierna till processtekniker ger dig generella grunder som är viktiga för ett kommande arbete inom processteknisk verksamhet. Utbildningen inriktas mot skogsindustrin och framförallt massa- och papperstillverkning. Efter utbildningen kan du bland annat jobba som processoperatör eller på ett processlaboratorium.

Förkunskaper

För att vara behörig till utbildningen behöver du ha den grundläggande behörighet för studier inom yrkeshögskolan, d.v.s.ha en gymnasieexamen eller motsvarande.

Förutom den grundläggande behörigheten behöver du ävensärskilda förkunskaper, vilket innebär att du måstehagodkänt betyg (E/G) i kursen Matematik 2/matematik B eller ha motsvarande kunskaper.

Karlstads kommun, Yrkeshögskolan

Huvuddelen av Yrkeshögskolan i Karlstad håller till på Karlstads Teknikcenter (KTC). KTC är inte en vanlig skola och inte heller en vanlig arbetsplats. Det är snarare en kombination. En plats för lärande där de studerande får sin utbildning i mycket nära...


Läs mer om Karlstads kommun, Yrkeshögskolan och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads kommun, Yrkeshögskolan


Tel: 054 540 82 83

Recensioner

Det finns inga recensioner för Processtekniker

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön