Visa allastudier.se som: Mobil

Musikalartist - heltid

Kulturama Yrkesutbildning
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
80 veckor
Heltid
CSN-berättigad
57 750 SEK inkl. moms
Startdatum: 2020-08-24 - Stockholm
Sista ansökan: 2020-03-15

Musikalartist - heltid

Musikalartistutbildning på heltid

Kulturamas Musikalartistutbildning är en heltidsutbildning som riktar sig till dig som har goda meriter i sång, dans och teater och som vill fördjupa dina kunskaper för att sikta mot en karriär som musikalartist och artist.

Utbildningens innehåll

Utbildningen ger gedigna kunskaper inom de tre konstnärliga ämnena sång, dans och teater på en nivå som gör dig väl förberedd att ge dig ut i artistbranschen eller söka dig vidare till exempelvis Musikalartistutbildningen vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

Sångteknik

Under år 1 tränas grundläggande teknik i de olika genrer som utgör stommen inom musikalsång. Andningsteknik, ton-bildning, avspänning, omfångsövningar och artikulation tränas samtidigt som vi utökar repertoarkunskapen. Undervisningen sker individuellt i masterclass. I år 2 lämnas större ansvar åt den studerande att välja sångmaterial och bestämma vilka genrer den vill fördjupa sig i.

Interpretation

Utifrån dina personliga förutsättningar och förkunskaper arbetar vi med scenisk tolkning och personligt uttryck i sång. Undervisningen sker individuellt i masterclass.

Genre- och stilkännedom

Enbart år 1. Sångpedagogerna i denna kurs är specialister i sin genre och kursen syftar till att praktiskt förstå vad som skiljer klang och frasering åt mellan till exempel jazz, rock, klassisks sång. Undervisningen sker individuellt i masterclass.

Vokal ensemble

Med fokus på stämsång och samklang arbetas med materialet ur årets produktioner.

Klassisk balett

Fokus ligger på teknik, stegkombinationer, stilkänsla och kroppsmedvetenhet.

Lektionerna är nivågrupperade.

Jazzdans

Fokus ligger på teknik, stegkombinationer, stilkänsla och kroppsmedvetenhet.

Lektionerna är nivågrupperade.

Scenframställning

Skådespelarträningen innefattar bland annat improvisation, textanalys, den dramatiska situationen och rollgestaltning. Under år 2 sker en fördjupning av det dramatiska hantverket hos musikteaterskådespelare.

Produktion

Under musikalartistutbildningens första år arbetar vi kontinuerligt med att integrera sång, dans och teater i ämnet "Produktion”. Arbetet mynnar ut i en föreställning i början på vårterminen. Dessutom deltar de studerande i år 1 som ensemble i avgångsklassens slutproduktion. Arbetet med musikalproduktion i år 2 eftersträvar att vara en professionell produktion från början till slut. De studerande får även ta del av produktionsansvaret vilket innebär arbete med bland annat kostym, rekvisita och marknadsföring.

Musikteori

Musikteoriundervisningen börjar från grunden men progressionen är snabb och syftar till att fördjupa dina kunskaper inom grundläggande musikteori. Möjlighet till nivågruppering finns.

Temaveckor

Under 4 temaveckor bryts schemat och studierna fördjupas inom vissa specifika områden. Dels sker arbete med produktioner och utöver detta bjuds externa gäster in för att hålla föreläsningar, inspirera och motivera.

Auditionträning

Auditionträning är viktigt. På Kulturama har vi valt att inte lägga detta som ett särskilt ämne. Istället integreras auditionträning i den övriga undervisningen och temaveckor.

Förkunskaper

Gymnasieskola, gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning alt. ha viss yrkeserfarenhet.

Kulturama Yrkesutbildning

Kulturama Yrkesutbildning

Din dröm, vår verklighet. På Kulturama har du möjlighet att under professionell ledning utforska och finna dina styrkor som framtida artist. Kulturama är Sveriges största center för estetiska utbildningar där elever varje år examineras ut i arbetsliv och in på...


Läs mer om Kulturama Yrkesutbildning och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Musikalartist - heltid
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Musikalartist - heltid från Kulturama Yrkesutbildning, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön