Visa allastudier.se som: Mobil

Textila Återbruk Distansutbildning

Löftadalens folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Distans
1 år
Deltid
Distans
Startdatum: Höst - Distans
Löftadalens folkhögskola

Textila Återbruk Distansutbildning

Har du en passion för textil och återbruk och vill fördjupa dig inom textilkonst, design och konsthantverk? Vill du arbeta med formgivning utifrån ett mer hållbart perspektiv? 

Förkunskaper

Ansökan öppnar 1 mars. Du ansöker via skolans digitala ansökningsformulär via webbplats. Därefter kallas du till intervju. Bedömningskriterierna på intervjun utgår från motivation och förkunskaper (Se rubrik).

Konstnärliga ledare

Katrin Lindgren

Utbildning: Bild och textil Form på Ölands folkhögskola, Magisterexamen i Textil Konst, HDK Göteborg.

Teresa Bortoluzzi

Utbildning: Förberedande konstnärliga och textilhantverksutbildningar. Textil konst på HDK, Masterexamen.

Kostnader

Du betalar för det material du väljer att använda. På distansträffarna kommer du att köpa det material som tillhör det ämne vi går igenom. Ofta finns det också möjlighet att köpa med sig material att fortsätta att arbeta med hemifrån.

Du betalar även 150 kr per tillfälle för gemensamt ”prova på” – material på helgträffarna. Kostnad för mat under helgen är 240 kronor (80 kr per dag). Då ingår lunch och två fika.

Det är gratis att studera på Löftadalens folkhögskola. Det du betalar för är mat, eventuell kurslitteratur, material och logi. Kostnaden varierar beroende på vilken kurs du sökt samt om du är dagdeltagare eller internatdeltagare.

Terminsavgift – internatdeltagare

I avgiften för internatelever ingår hyra och kost; frukost, middag, eftermiddagsfika och kvällsmat alla skoldagar (förutom vid kursuppehåll/lov då köket stänger efter lunch).

Kostnaderna för hyra skiftar beroende på vilket boende du önskar. Det är något billigare att bo i dubbelrum, men antalet dubbelrum är få. Du kan delbetala 9 gånger per läsår, den sista i varje månad.

Terminsavgift – dagdeltagare

I avgiften, för dagelever, ingår middag och eftermiddagsfika alla skoldagar. Du är också välkommen att äta under kvällstid då skolan arrangerar speciella festmåltider såsom återträffen, julbord, skolavslutning och andra högtider.

Kostnaden för nuvarande dagelever är 345 kr/v (12.420 kr per läsår). Du kan delbetala vid 9 tillfällen per läsår, den sista i varje månad.

Kursplan

Utbildningen innehåller följande ämnen

 • Fritt broderi
 • Textiltryck – screentryck, stämpeltryck, schablontryck
 • Ullfiltning – våttovning, nåltovning, tova runt form, tova platt,
 • Färgning – syrafärgning, naturlig växtfärgning
 • Virkning – fri virkning och stickning
 • Tygmanipulation och experiment med strukturer
 • Vävning utan vävstol
 • Design och återbruk – ”upcycle design”
 • Konstnärligt utvecklingsarbete
 • Eget projektarbete
 • Designprocess
 • Konst och designorientering
 • Form och skiss
 • Färglära

Utbildningens upplägg

Utbildningen är uppdelad i projektperioder där varje projekt är ca 2-4 veckor. Inom varje projektperiod arbetar du utifrån en given uppgift eller tema som du kommer att få lösa genom en kreativ process som består av idé- och skissarbete, utveckling och utformning samt reflektion. Projekten är ofta formulerade så att du kan göra dina egna tolkningar utifrån ditt intresseområde så som konst, design eller konsthantverk.

Kommunikationen med lärare och andra deltagare sker via vår digitala plattform samt Skype-samtal. Du kommer kontinuerligt att få feedback både av lärare och övriga deltagare.

Att studera på distans Digitala verktyg

Du kommer att behöva en dator och internet för att genomföra kursen. Den använder vi för att kommunicera via vår digitala plattform Office 365.

Varje vecka får du individuell handledning skriftligt och genom Skype-samtal.

Distanskursträffar

Kursen innehåller 4 träffar per läsår. Varje träff är 3 dagar och fördelas på en vardag i anslutning till helg under terminerna. Träffarna är en del av kursen där du får träffa dina lärare och kursdeltagare. Vi återkopplar och ger feedback på dina arbeten och du kommer även att arbeta i workshops och få tillgång till skolans utrustning och lokaler. På så sätt får möjlighet att arbeta i material och tekniker du inte kan prova hemma.

I första hand ordnar du eget boende på närliggande vandrarhem eller bed and breakfast. I mån av plats kan skola erbjuda övernattning på internatet.

Datum för träffar

11-13 September 2020

13-15 November 2020

5-7 Februari 2021

16-18 April 2021

Material och utrustning

Under utbildningen går vi genom olika material och tekniker. På distansträffarna har du möjlighet att använda skolans lokaler och utrustning, köpa material och förbereda dig för vidare arbete från din egen arbetsplats. Hur du löser uppgifterna anpassar du även efter de förutsättningar som du själv har. Mycket går att göra med enkla metoder.

Studietakt

Kursen är på deltid 50%. På så sätt har du möjlighet att kombinera dina studier med exempelvis arbete.

Löftadalens folkhögskola

Löftadalens Folkhögskola

Vad du än drömmer om så vill vi att du ska utvecklas i en skapande, demokratisk och internationell miljö. Med drygt tvåhundra deltagare utgår vi från dina förutsättningar. Precis vid havet, nära till Göteborg och Varberg, erbjuder vi många utbildningar...


Läs mer om Löftadalens folkhögskola och visa alla utbildningar

Löftadalens Folkhögskola Facebook

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Textila Återbruk Distansutbildning
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Löftadalens folkhögskola

Folkhögskolevägen 19
439 05 Åsa

Recensioner

Det finns inga recensioner för Textila Återbruk Distansutbildning

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Textila Återbruk Distansutbildning från Löftadalens folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön