Visa allastudier.se som: Mobil

Musiklinje - Klassisk musik

Lunnevads folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Linköping
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: 2020-08-26 - Linköping
Lunnevads folkhögskola fiolspel

Musiklinje - Klassisk musik

Om Musiklinjen

Musiklinjen vid Lunnevads folkhögskola har sedan starten 1958 erbjudit en gedigen grund för högre musikstudier och ett aktivt musicerande. Vår musikutbildning har en lång och framgångsrik tradition av ensemblespel och instrumentalundervisning. Du väljer en av följande inriktningar: folkmusik, jazz eller klassiskt. Linjen är en tvåårig heltidsutbildning med cirka 60 platser.

Om inriktningen Klassisk musik

Som elev på den klassiska inriktningen får du musicera både solistiskt och i många olika ensembler. Varje ensembleperiod avslutas med konserter. Utöver detta ordnar varje instrumentgrupp spelningar och du har även möjlighet att ordna egna.

Under vecka 5 har vi repvecka och vecka 6 åker alla på turné. Du planerar upplägg, turnérutt och väljer musik tillsammans med de andra i din turnégrupp. Inspirerande gästlärare undervisar regelbundet på den klassiska inriktningen, där kammarmusik är i fokus. I slutet av andra studieåret får du tillsammans med dina kurskamrater göra din examenskonsert

Våra större ensembler är kammarkör, kammarorkester och stråkorkester. Här får du möjlighet att öva upp samspel, notläsning, gehör samt att musicera under erfarna dirigenter. Vi gör ett flertal konserter varje år – ibland i projektform tillsammans med andra orkestrar, körer och musikutbildningar.

Förkunskaper

Behörighet och särskilda förkunskaper

Du ska kunna spela ett instrument eller sjunga. För att denna förmåga ska kunna bedömas kallas du till ett antagningsprov under en dag.

Om antagningsproven

Du kan välja mellan ett spel- eller sångprov, där du på ditt huvudinstrument ska vara beredd att spela/sjunga två självvalda stycken från två valfria tidsepoker – ett enkelt stycke a prima vista, och i förekommande fall ett obligatoriskt stycke. Det obligatoriska stycket skickas ut i samband med kallelse till provet.

Pianoackompanjemang erbjuds. Om du vill ha ackompanjemang skickar du in noter i förväg. Märk noterna med namn och instrument.

  • Kompnoterna måste skickas in med vanlig post.
  • Mejlade kompnoter beaktas inte och slängs direkt.
  • För sökande till dirigering gäller särskilda villkor. Kontakta skolan!

Under dagen kommer du att få göra ett skriftligt prov med en gehörsdel och en teoridel.

I samband med antagningsprovet ingår ett samtal med lärare och nuvarande elever om linjens inriktning och ditt eget studiemål. Du får också information om skolan och om musiklinjen. Om du som biinstrument har ett orkesterinstrument eller piano och håller en god nivå, erbjuds du möjlighet att spela upp ett stycke. Biinstrument är dock inte obligatoriskt.

I mån av lediga platser kan antagning göras på vissa instrument även med kursstart från och med vårterminens början. Kontakta skolan!

Fortsatta studier

Efter Lunnevad har många av linjens elever utbildat sig till bland annat: Musiker i symfoniorkester, kammarorkester, kammarkör, storband, dansorkester, musikal- och showorkester. Artist, kompositör, studiomusiker, musikterapeut, musikproducent. Frilansmusiker, instrumentallärare i kulturskola/musikskola, studieförbund, folkhögskola, musikhögskola, gymnasium.

Lunnevads folkhögskola

Lunnevads folkhögskola

När du kommer till Lunnevads folkhögskola, mitt emellan Linköping och Mjölby, kommer du också till det östgötska kulturlandskapet där det är som vackrast, just i gränstrakten mellan skog och slättland. En lummig omgivning som inbjuder till utomhusaktiviteter och som också...


Läs mer om Lunnevads folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Musiklinje - Klassisk musik
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Lunnevads Folkhöskola Facebook


Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Musiklinje - Klassisk musik, fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön