Visa allastudier.se som: Mobil

Certifierad Ekonomiassistent med löneadministration och praktik

Påhlmans Handelsinstitut
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
135 timmar
Deltid
Icke studiemedelsberättigad
Certifierad Ekonomiassistent med löneadministration och karriärcoachning till praktik

Certifierad Ekonomiassistent med löneadministration och praktik

Certifierad Ekonomiassistent med löneadministration och karriärcoachning till praktik. Arbeta med löpande bokföring och löneadministration – Under denna breda utbildning på deltid och med möjlighet till minst fyra veckors företagspraktik, så får du god insikt i ett företags alternativt organisations ekonomiska verksamhet. Vår karriärcoach stöttar dig mot praktik.

Avgift: 37 370 kr inklusive moms.

Startmåndag den 9 september 2019
Avslutningtisdag 17 december 2019.

Deltagarcitat från våra utvärderingar: "Speciellt bra är att ni har kompetenta och pedagogiska lärare."

Utbildningen på dagtid genomförs på deltid under 14 veckor, 10 veckor teori med efterföljande tid för företagspraktik i 4-6 veckor. Som mest är det undervisning 15 timmar per vecka och tre timmar per dag. Avslutning sker efter praktikveckorna med utdelning av certifikat och intyg på skolan.

Efter utbildningen får du ett intyg på dina kunskaper om du har minst sjuttio procents närvaro. Du kan certifiera dig i bokföring, bokslut och löneadministration med en tentamen vilket med godkänt resultat ger ytterligare tyngd åt ditt CV. Tentameningåri avgiften. Du kan även läsa utbildningen på kvällstid under en termin eller online.

Utbildningens mål: Efter utbildningen kan du ansvara för den löpande bokföringen och enklare löneadministration på ett företag.

Program

Bokföring, 36 timmar

 • Termer och begrepp
 • Bas 2015
 • Bokföringslagen
 • Löpande bokföring
 • Fakturering
 • Leverantörs- och kundreskontra
 • Bokföring på dator i Visma Administration (ta med egen dator)

Grundläggande företagsekonomi, 12 timmar

 • Olika företagsformers påverkan på bokföringen
 • Kalkyler
 • Kostnad och intäkter
 • Budgetering
 • Ränteberäkning
 • Prissättningsmodeller

Affärsjuridik, 9 timmar

 • Avtal
 • Fordringar
 • Köprätt

Löneadministration I, 33 timmar

 • Arbetstider
 • Lön, sjuklön och ledighet
 • Traktamente 
 • Sociala avgifter
 • Preliminärskatt
 • Lönekörningar på dator i Visma Lön 600 (ta med egen dator)

Förberedande Bokslutsteknik, 30 timmar

 • Redovisningslagar
 • Skatt 
 • Materiella/immateriella och finansiella anläggningstillgångar
 • Omsättningstillgångar
 • Skulder och obeskattade reserver 
 • Eget kapital i AB
 • Periodiseringar
 • Bokslut och årsredovisning
 • Bokslutsdispositioner

Excel, 12 timmar

 • Introduktion och genomgång av menystruktur, genvägar, snabbåtkomstfält, backstage
 • Hantering av celler och dess innehåll, skapa enkla formler
 • Sidlayout, marginaler, orientering, sidhuvud/fot och sidbrytningar
 • Diagram, listor, tabeller, sortera och filtrera

Du får också tillgång till en elevlicens för löneprogrammet Visma Administration och Visma Lön 600 som du laddar ner på din dator. Under delkurserna kan du alltså öva på att bokföra affärshändelser och göra lönekörningar hemma. Du har tillgång till elevlicensen i som mest fyra månader.
Datorn tar du med till skolan när det är undervisning i programmet och om du inte har en dator så får du låna en när du är på skolan.

Tekniska förutsättningar: 

Programvaran är windowsbaserad vilket betyder att du behöver ha en PC för att kunna ladda ner den. Alternativt har du en virtuell windowsmiljö på din Mac-dator. För Mac: Installerad Windowsmiljö 10, 8 eller 7.
För PC: Operativsystem Windows 10, 8 eller 7 i Windows.
Din dator måste ha ett nätverkskort för 5 Ghz som används för Påhlmans Handelsinstituts wifi.
Samtliga operativsystemskavara 64-bit.

Studielitteratur

Den inhandlar du själv och du erhåller detaljerad information i kallelsen ungefär tio dagar innan start.  Böckerna du ska införskaffa heter Bokföring från början och Bokslutet från början, båda från Liber förlag.
I kursen Löneadministration använder vi boken Räkna Lön I och boken datahandledning från TiiChri förlag, dessa finns exempelvis att köpa på Bokus.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du 6 % i rabatt på Bokus och 10 % i rabatt på Akademibokhandeln.
(Påhlmans Handelsinstitut är en del av Medborgarskolan.)

Coachstöd till praktiktid

Under fyra veckor har du möjlighet att praktisera på ett företag eller organisation där du utvecklar dina nya kunskaper och bidrar med ditt kunnande. Du söker aktivt själv efter en praktikplats som motsvarar dina önskemål. Att söka praktikplats, kontakta företag och gå på intervjuer är en givande del i utbildningen. Du får träna på att behärska intervjusituationer och presentera dig själv. Vår karriärcoach ger dig individuellt skräddarsydda tips och råd.
För att stötta och underlätta för dig har vi ett gott och utvecklat samarbete med näringslivet och löpande kontakt med företag som vill ta emot praktikanter. Praktiktiden sker på deltid, 15 timmar per vecka i minst fyra veckor och kan utökas både i kalendertid och arbetstid.

Innehåll i coachstödet:
• Feedback och användbar hjälp på dina ansökningshandlingar
• Så hittar du företagen och ”de dolda jobben”
• Att kontakta företag och intervjutekniken – vad ska jag tänka på?
• Jobb- och praktiktips från oss på Påhlmans Handelsinstitut
• Stöd även under praktiken gällande frågor som: ”Företaget vill förlänga praktiken - ska jag tacka ja eller kräva lön?”

Mål med coachstödet:
Efter insatsen skall du ha en tydlig och klar bild över hur du söker och skaffar en praktikplats/ett arbete samt ha relevanta ansökningshandlingar.

Lärare

Våra lärare är aktivt yrkesverksamma inom de ämnen de undervisar i. De regelbundna utvärderingar med deltagarna säkerställer att pedagogiken ligger på en hög nivå.

Nästa steg

Det finns flera alternativ på fortsättningskurser att välja på för dig som vill bygga på din kompetens och CV efter avslutad utbildning. Ett nästa steg kan vara att tadubbelcertifieringtill Certifierad Löneadministratör genom att studera Arbetsrätt I och Löneadministration II, vi erbjuder båda kurserna online vilket ger dig friheten att själv bestämma när och var du vill studera. Löneadministration II erbjuds även i klassrum.

Om du bokar en kurs inom sex månader efter avslutad utbildning så får du 10 % i rabatt, ange fdphi10 i meddelanderutan (gäller endast webbokning).

Deltagarundersökning om studier i ekonomi:

67 % av deltagarna som svarade arbetar efter avslutad utbildning med ekonomi eller löner.
Av dessa fick 71 % arbete inom bara tre månader efter examen. Några fick till och med erbjudande om anställning innan utbildningen var klar. 

Sammanställningen visar glädjande också att efterfrågan på löneadministratörer är hög. Lönenivån för löneadministratörer harökatoch förbättrats avsevärt jämfört med tidigare år.(Undersökningen är baserad på deltagare från utbildningarna Certifierad Ekonomiassistent och Certifierad Löneadministratör som avslutat studierna VT 2015 – VT 2017.)

Informationsmöte

Vi anordnar informationsmöten inför starterna:varmt välkommen och träffa oss på skolan, se våra lokaler, bläddra i kurslitteraturen, och få svar på dina frågor! Mötet är max en timme och vi bjuder på fika.

Anmälan

Vi tar emot anmälningar i turordning fram till kursstart. Vid fullbokad utbildning meddelas det på hemsidan, anmälan till kölista kan då göras och den är inte bindande.

Avgift

37 370 kronor (inklusive 25% moms). Frivillig tentamen och även eventuell omtentamen för certifieringingåri avgiften.

Du införskaffar själv studielitteraturen, och får detaljerad information i kallelsen ungefär 15 dagar innan start. (Nypris är ungefär 1 900 – 2 200 kronor.)

Vi fakturerar cirka 15 dagar före start och du kan som privatperson vid anmälan välja attdelbetalavid tre tillfällen utan extra kostnad, ange det önskemålet i meddelanderutan.

För dig med A-kassa

För dig med ersättning från A-kassan kan det finnas möjlighet att behålla din ersättning under utbildningen, detta under förutsättning att du söker ett heltidsarbete: Kontakta din A-kassa och fråga vilka regler som gäller hos dem.

Finansiering – förmånliga lånevillkor till kursavgiften

I samarbete med Human Finans erbjuder vi förmånliga lån för utbildningen. Gå in på Human Finans hemsida och följ de enkla instruktionerna. För mer information ta gärna personlig kontakt via telefon.

Frågor? Välkommen!

Du är alltid hjärtligt välkommen att kontakta oss på Påhlmans Handelsinstitut.

Förkunskaper

Förkunskaper

Du ska behärska svenska i tal och skrift vilket motsvarar godkänt i Svenska/Svenska som andraspråk kurs A och B, alternativt nivå B2 enligt Europarådets nivåskala (GERS).

För att tillgodose dig utbildningen på bästa sätt är det önskvärt om du har grundkunskaper i matematik, (gymnasienivå) samt att du har arbetat något år. Arbetslivserfarenheten behöver inte vara inom ekonomi.

Examen & Intyg

Efter utbildningen får du ett intyg på dina kunskaper om du har minst sjuttio procents närvaro. Du kan certifiera dig i bokföring, bokslut och löneadministration med en tentamen vilket med godkänt resultat ger ytterligare tyngd åt ditt CV. Tentameningåri avgiften. 

Kostnader

37 370 kronor inklusive moms (25% inklusive moms).

Du kan som privatperson välja att delbetala vid tre tillfällen utan extra kostnad, ange det önskemålet i meddelanderutan vid webbokning.

För studielitteratur som du införskaffar själv tillkommer cirka 1900 - 2200 kronor nypris (6% inklusive moms).

Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du 6 % i rabatt på Bokus och 10 % i rabatt på Akademibokhandeln.

Frivillig tentamen och eventuell omtentamen ingår i avgiften.  

I samarbete med Human Finans erbjuds förmånligt studielån. Gå in på Humanfinans hemsida och följ de enkla instruktionerna alternativt ring 08 - 560 201 15. 

Fortsatta studier

Löneadministration II, finns på dagtid, kvällstid och som onlinekurs. En direkt fortsättningskurs.
Du hittar flera online-kurser i Excel på vår sida, exempelvis fördjupning respektive fördjupning i Pivottabeller.

Arbetsrätt I, online.

Arbetsrätt II, online.

Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut

Välkommen till Påhlmans Handelsinstitut! Påhlmans Handelsinstitut erbjuder utbildningar och kurser inom ekonomi, juridik, ledarskap, dataprogram och HR. Något som är unikt för Påhlmans Handelsinstitut är kombinationen av teori och praktik som uppskattas av våra studerande. Hög kvalitet och trivsel är en genomgående...


Läs mer om Påhlmans Handelsinstitut och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Certifierad Ekonomiassistent med löneadministration och praktik
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Certifierad Ekonomiassistent med löneadministration och praktik, fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön