Visa allastudier.se som: Mobil

Förändringsledning och digitalisering inom vård och omsorg samt hälso- och sjukvård

Medlearn
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Distans
10 veckor
Deltid
CSN-berättigad
Förändringsledning och digitalisering

Förändringsledning och digitalisering inom vård och omsorg samt hälso- och sjukvård

Förändringsledning och digitalisering inom vård och omsorg samt hälso- och sjukvård

Arbetar du som chef, projektledare, samordnare, teamledare eller dylikt inom vård och omsorg samt hälso- och sjukvård? Vill du kunna stödja dina medarbetare och bidra till verksamhetens implementering av digitalisering? Ta då möjligheten att utveckla din kompetens genom vår kurs i förändringsledning och digitalisering! Kursen är på distans och designad för att du ska kunna arbeta samtidigt?

Ta då möjligheten att utveckla din kompetens genom vår kurs i förändringsledning och digitalisering! Kursen är på distans och designad för att du ska kunna arbeta samtidigt.

Kursen ger dig gedigna kunskaper i att leda en implementering av digitalisering samt att kommunicera kring verksamhetens förändringsarbete till medarbetare och andra intressenter. I kursen läggs stort fokus vid att leda och arbeta i förändringsprojekt samt hur gruppdynamik, beteenden och värderingar hos medarbetarna kan ha betydelse i projektet.

Digitalisering inom vård och omsorg kan öka effektivitet, patientsäkerhet och kvalitet bland både patienter, medarbetare och anhöriga. Implementering av digitalisering i en verksamhet behöver göras med hänsyn till etiska-, juridiska- och säkerhetsfrågor, likväl som det finns ett stort behov av kompetens kring organisationsprocesser samt de vanligaste digitala produkter som används inom vård och omsorg idag.

Efter genomförd kurs har du en djupare förståelse för vilka digitala verktyg som finns att tillgå inom vård och omsorg, samt kompetens att handleda och utbilda dina medarbetare vid implementering av dessa. Du har även färdigheter i att genomföra en förstudie, process- och behovsanalys i en verksamhet samt formulera en kravställning utifrån denna.

Kursens upplägg

Kursen bedrivs på halvfart och på distans med digitala föreläsningar eller seminarium ca 4 timmar per vecka. Undervisning sker onsdagar 11-16 med 1h lunch. Seminarier sker fredagar.

Utöver det förväntas du som deltagare att lägga ett antal timmar på yrkesnära uppgifter mellan tillfällena, för att maximera och fördjupa lärandet. Vi lägger stor vikt vid erfarenhetsutbyte mellan deltagare i denna kurs.

Så ansöker du

Förkunskapskrav:

Grundläggande behörighet samt minst ett års heltidsarbete som chef, projektledare, samordnare, teamledare eller dylikt inom vård och omsorg samt hälso- och sjukvård.
När du ansöker bifogar du CV och/eller arbetsintyg.

Kurser som ingår i utbildningen

Modul 1:
Digitala verktyg och tjänster inom vård och omsorg 5 yh-poäng – 2 veckor
Deltagarna ska få kunskap om de möjligheter och utmaningar som finns inom digitalisering/digitala verktyg och automatisering samt en grundförståelse för de etiska, juridiska och säkerhetsmässiga aspekterna av dessa verktyg.

Modul 2:
Förstudier och behov 5 yh-poäng – 2 veckor
Modulen ska ge färdigheter i hur en processkartläggning och behovsanalys går till. Vidare ska den ge deltagarna kunskaper i tjänstedesign och hur denna kan användas för att förbättra patientupplevelsen.

Modul 3:
Att leda i förändring 10 yh-poäng – 4 veckor
Modulen ska ge färdigheter i förändringsledning och kunskaper i hur man arbetar och leder förändringsprojekt.

Modul 4:
Implementering av digitala verktyg och välfärdsteknik 5 yh-poäng – 2 veckor
Modulen ska ge färdigheter i planering och kommunikation kopplat till implementering av digitala verktyg samt hur man formulerar målsättningar och utvärderar digitala verktyg och tjänster.

Medlearn

Medlearn AB – utbildning inom vård, omsorg och tandvård

Medlearn utbildar varje år tusentals personer till yrken inom vård och omsorg och finns idag i stora delar av Sverige.  Välj hur du vill studera Beroende på var du läser erbjuder Medlearn olika studieupplägg så att arbete och studier kan...


Läs mer om Medlearn och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Förändringsledning och digitalisering inom vård och omsorg samt hälso- och sjukvård
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

MedlearnRecensioner

Det finns inga recensioner för Förändringsledning och digitalisering inom vård och omsorg samt hälso- och sjukvård

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Förändringsledning och digitalisering inom vård och omsorg samt hälso- och sjukvård från Medlearn , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön