Behörig Ingenjör Kamerabevakningssystem

Säkerhetsuniversitetet
Sammanfattning
Kurser
Malmö, Stockholm
3 dagar

Videoreportage

behörig ingenjör kamerabevakningssystem

Om utbildningen

Utbilda dig till behörig ingenjör inom kamerabevakningssystem

Att utbilda din personal till Behörig Ingenjör Kamerabevakningssystem gör att ditt företag får ett utmärkt försteg mot andra som inte har den kompetensen.

En mycket bra och användbar del i utbildningen är risk & behovsanalysen, som ger ett stort mervärde för både kunden och dig som installatör.

Att utbilda en Behörig Ingenjör Kamerabevakningssystem kan vara ett första steg mot att kunna bli certifierad Anläggarfirma Kamerabevakningssystem SSF 1061, då det är ett av kraven. Utbildningen Behörig Ingenjör Kamerabevakningssystem (CCTV) riktar sig till dig som idag arbetar som tekniker, projektörer, säkerhetskonsult eller motsvarande. Utbildningen ger dig kunskaper du behöver för att kunna projektera, installera och driftsätta enligt kraven SSF 1060 och därtill hörande standarder. Utbildningen är koncentrerad till 3 dagar och under den tiden lär du dig bl.a. om de lagar och normer som reglerar kamerabevakning i Sverige.

Efter utbildningen har du den kunskap som krävs för att klara en examination och bli certifierad Behörig Ingenjör Kamerabevakningssystem.

Varför välja Säkerhetsuniversitetet?

Praktik/LIA

Behov på arbetsmarknaden

Bra kontakter med näringsliv

Undervisning och innehåll

Undervisningen

Utbildningen sker i moderna lokaler med erfarna lärare. Enkelt att parkera och resa kommunalt.

Utbildningsmaterial ingår, skickas ut ca två veckor innan kursstart.

Covid-19
Säkerhetsuniversitet följer noggrant Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Om utbildningen med hänvisning till spridningen av Covid-19 inte är säker att genomföra i fysiskt format kommer den istället att gå som en interaktiv webbutbildning.

Innehåll

Utbildningen är uppdelad på 3 dagar med följande innehåll:

  • Nya Kamerabevakningslagen SFS 2018:1200
  • Dataskyddsförordningen GDPR
  • SSF 1060,1061 och 1062
  • Svensk standard och europastandarder
  • Matematik och ellära
  • Projektering
  • Genomgång av olika system och komponenter, samt i vilka miljöer de olika produkterna ska användas

Efter utbildningen

Genom att certifieras enligt SSF 1062 Behörig ingenjör kamerabevakningssystem (CCTV) bevisar du att du innehar de kunskaper som behövs för att projektera och installera på rätt sätt samt visar att du uppfyller kraven som finns på utbildning, praktisk erfarenhet och fackkunskap inom kamerabevakning.

Efter utbildningen får du dessutom tillgång till Säkerhetsuniversitetets nätverksgrupp för Behöriga Ingenjörer Kamerabevakningssystem på Linkedin. En grupp där du kan lära känna branschkollegor, utbyta erfarenheter eller ta upp frågor och funderingar med andra kunniga personer från branschen.

Svensk Certifiering anordnar fredagen efter genomförd utbildningen ett examinationstillfälle i utbildningslokalen. Som medlem i SäkerhetsBranschen får du även tadel av ett rabatterat pris hos Svensk Certifiering.  Vid intresse av att nyttja detta tillfälle ange i anmälningsformuläret att du är intresserad av att certifiera dig hos Svensk Certifiering så kommer du inför utbildningen få ett mail med mer information kring anmälan.

Det går även att certifiera sig vid annat ackrediterat certifieringsorgan om du föredrar det.

Kursavgift

För medlemmar i SäkerhetsBranschen: 

12 000 kr ex moms. 

För icke-medlemmar i SäkerhetsBranschen: 

18 000 kr. 

Säkerhetsuniversitetet

Om Säkerhetsuniversitetet

Utbilda dig för en karriär inom säkerhetsbranschen. Femtio år inom säkerhet har givit oss ovärderlig kunskap och erfarenhet. Nu omsätter vi det i utbildningar som ger dig en karriär inom vår bransch.  Välkommen du också till säkerhetsbranschens egen yrkeshögskola! Vi som...


Läs mer om Säkerhetsuniversitetet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

SäkerhetsuniversitetetRecensioner

Det finns inga recensioner för Behörig Ingenjör Kamerabevakningssystem

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön